Tünelin ucunda dünya üçüncülüğü göründü

Düzenleyen:
Tünelin ucunda dünya üçüncülüğü göründü

Ekonomi Haberleri

Bugün başta İstanbul ve Ankara metrosu olmak üzere onlarca projeye imza atan Mim Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu “Nerede tünel var, biz oradayız. Bu sektörde dünyada ilk 3’teyiz” dedi

Türkiye’de bir biri ardına açılan tünellerle ulaşılmadık yer kalmadı. Bolu Dağı Tüneli’ni 17 yılda bitiren Türkiye yılda 68 kilometre tünel yapan ülke hâline geldi. Bu dönüşümün başkahramanları ise yerli firmalar. Bu firmalardan biri olan Mim Mühendislik, tünel kalıp sistemleriyle dünyanın en büyük 3 firmasından biri hâline gelmeyi başardı. Bugün gelinen noktada tünellerin yerli firmalar tarafından yapıldığına dikkat çeken Mim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu “Ankara Ayaş Tüneli ile başladığımız yolculukta İzmir Garnizasyon Tüneli, Urfa Tüneli, Çayırban Tüneli, Kınık Tüneli, Akyar Barajı ve Eğrekkaya Barajını tamamlandık. Urfa tünelleri, Ayaş Tüneli, Çayıran Tüneli, Sivas Erikli Tüneli ve Kınık Tüneli benim için bir eğitim merkezi oldu. Ayrıca tünel kazısı ile ilgili Avusturalyalılarla bir çalışmamız oldu. Bunun sonucunda Türkiye’deki tünellere yayıldık. Nerede tünel var, biz oradayız” dedi. Tünel kalıp sistemlerinde dışa bağımlığı bitirdiklerini belirten Sultanoğlu “Türkiye’de baktık ki tünel kalıbı ihtiyacı var, dışarıdan ciddi paralar ile getirtiyorlardı. 80 bin liraya ithal edilen kalıp sistemlerini yerli imkânlarla 30 bin liraya üretmeye başladık. Türkiye’de ortalama bu döküm ayda 60 metre dökülürken biz bunu 360 metreye çıkardık” diye konuştu. Bugün başta İstanbul ve Ankara metrosu olmak üzere onlarca projede imza attıklarını dile getiren Sultanoğlu şunları söyledi: Torul Barajı Tüneli, Topçam Barajı Tüneli, Cezayir Otoyolu Tüneli, Ankara Metrosu, Karadeniz Otoyolu Sarayköy Tüneli, Pozantı Tüneli, İzmir Aliağa Melemen Demiryolu Tüneli, Karadeniz Otoyolu Geçiş Tüneli ve İstanbul Metrosu dahil olmak üzere bir çok projede Mim Mühendislik kalıpları kullanılıyor. Bu sektörde dünyada ilk 3’teyiz. Artık bu güzide firmalarımız otoyollar, köprüler, hava limanları yapıyor. Onlara sahip çıkmamız gerekir. 
Mim Mühendislik, 2000 yılından beri çelik konstrüksiyon alanında da faaliyet gösteriyor. Ankara’nın Kahraman Kazan ilçesinde bu alanda üretim yaptıklarını anlatan Sultanoğlu “40 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerimizde çelik yapıların imalatı ve montajı, baraj kapak ve ekipmanları imalatı, finişeri imalatı, yakıt ve su tankları,  hidrolik tahrikli tünel kalıpları, tünel iksası imalatları, vinç imalatları, treyler şaseleri, konteyner imalatları ve pano tipi inşaat kalıpları yapıyoruz. ISO 9001 kalite, ISO 14001 çevre sağlığı, OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgelerine sahibiz” dedi. 

Meslek liselerine mühendislik hakkı verilmeli
Mim Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu, iş dünyasının en büyük sıkıntısının yetişmiş ara eleman olduğunu belirterek “Meslek liselerinden bugün hiç ara eleman yetişmiyor. Bence meslek liselerine mühendislik hakkı verilmeli. Dünyada ortaokuldan sonra meslek eğitimleri verilip ondan sonrada mühendisliğin zevkini yaşıyorlar. Bizde maalesef bu böyle değil. Sanayimizin daha da ileri gidebilmesi için ara elaman yetişmesi gerekir. Fakat yeni nesilde bunun olabilmesi mümkün görünmüyor. Her şeye rağmen sanayimizin çok daha iyi yerlere geleceğini ümit ediyorum” dedi.

15 Temmuz en büyük ihanettir 
15 Temmuz’u “altın kaplama kaşık, çatal ve bıçak ile yemek yiyenlerin” ihaneti olarak değerlendiren Sultanoğlu, şöyle konuştu: Bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. 15 Temmuz’da şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar göğüs gere gere darbenin karşısında oldular, bırakın silah çekmeyi onların karşısında dimdik durmalarını ben büyük bir zafer olarak kabul ediyorum. Bence bu hainlerin daha kötü bir şekilde bedelini ödemeleri gerekiyor. Ben Ökkeş Sultanoğlu olarak ve firmalarım olarak bunlara hiçbir şekilde taviz vermedim. Her daim karşı çıktım ve çıkmaya devam edeceğim. Ben hayır ve yardımlarımı gözlerim ile görebildiğim şekilde yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Sultanoğlu, 16 Nisan’da yapılan referandumla ilgili olarak da “Halkımız Başkanlık sistemine evet demiştir. Bence ülkemizde olması gereken bir sistemdir, 6 aylık 8 aylık bir senelik hükûmetlerin sona erdiği istikrarın geldiği bir döneme girdik, Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...