Sabancı'dan 19 milyar TL ciro

Düzenleyen:
Sabancı'dan 19 milyar TL ciro

Ekonomi Haberleri

Yılın ilk yarısında toplam satışlarını yüzde 11 artıran holding, özellikle Akbank ve Enerjisa’nın gösterdiği performansla büyümesini sürdürdü.

Sabancı Holding’in konsolide satışları, bu yılın ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11 artarak 19 milyar 200 milyon TL’ye ulaştı. Holdingin ilk yarı kârı 1,46 milyar TL oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde kâr, 1,35 milyar TL gelmişti. Böylece yüzde 8’lik artış gerçekleşti. Holdingin faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen “Akbank’ın kredileri yüzde 7,4 büyümeyle 235 milyar TL’ye ulaştı. Dijital kanalları kullanan müşteri sayımız 3,6 milyona çıktı. Enerjisa, Türkiye’de her 4 kişiden birinin elektriğe erişimini sağlıyor. Burada satışlarımızı yüzde 16, faaliyet kârımızı yüzde 18 artırdık. 780 milyon TL yatırım yaptık ve bu yılın ilk yarısında elektrik üretiminde yüzde 70 artış gerçekleştirdik” dedi.
Sanayi grubunun ilk 6 ayda başarılı işlere imza attığını bildiren Göçmen “Brisa ile küresel pazara son 5 yılda 1,5 milyar TL değerinde ürün ihraç ettik. Lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme pazarının teknoloji lideri olan Kordsa şirketimiz, bir önceki yılın aynı dönemine göre net kârını yüzde 11’lik artışla 112 milyon TL’ye çıkardı. Temsa, yüzde 33 pay ile Türkiye pazar lideri. Dünyanın birçok ülkesinde yollarda Temsa otobüslerini görmek gurur verici. Bu yılki ciro hedefimiz, 170 milyon doları aşmak. Akçansa ve Çimsa ile sektördeki liderliğimizi bu dönemde de sürdürdük. CarrefourSA olarak 625 mağazamızla, gıda perakendeciliğinde en iyi hizmeti verebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
Göçmen, sigorta şirketlerinin faaliyetleriyle ilgili olarak da şunları söyledi: 30 Haziran tarihli verilere göre, 13,5 milyar TL fon büyüklüğü ve yüzde 19,3 pazar payı ile Avivasa, BES’te sektör liderliğini sürdürüyor. Bu tarih itibarıyla katılımcı sayımız 885 bine ulaşmış durumda. Otomatik katılımda 2 bin firma Avivasa’yı tercih etti. Aksigorta’nın da net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlanarak 74 milyon TL’ye ulaştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...