Bahreyn’e ticari çıkarma

Düzenleyen:
Bahreyn’e ticari çıkarma

Ekonomi Haberleri

Türk iş adamları ticari turlarını hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye-Bahreyn İş Konseyi, 8-9 Ekim’de Bahreyn’in başkenti Manama’ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

Haber Merkezi ANKARA

Ziyaret kapsamında Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin de katılımları ile Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Ortak Toplantısı ve ikili görüşmeler yapılacak. Heyetin 20 kişiden oluşacağı belirtiliyor. Bahreyn, bölgenin ilk ham petrol ihraç eden ülkesi durumunda bulunuyor. Türkiye ile Bahreyn’in ticaret hacmi, 2016 yılı rakamlarına göre 321 milyon dolar seviyesinde. Türkiye, ülkeye en çok tütün ve sigara gibi ürünleri ihraç ederken; Bahreyn’den işlenmemiş alüminyum ve petrol yağları ithal ediliyor. Mart ayında yapılan KEK toplantısına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katılmış ve önemli açıklamalar yapmıştı. Şimşek “Bahreyn özellikle finans, müteahhitlik ve turizm alanında Türk firmaları için önemli fırsatlar sunuyor. Ülkede 8 Türk banka şubesi bulunmaktadır. Bugüne kadar Bahreyn’de 1,1 milyar dolarlık iş alan müteahhitlerimiz, son olarak havalimanının genişletilmesi projesini üstlenmişlerdir” demişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...