Beyaz eşya dile geldi

Düzenleyen:
Beyaz eşya dile geldi

Ekonomi Haberleri

Vestel’in akıllı çamaşır makineleri, deterjan ve yumuşatıcı azaldığında otomatik olarak Amazon servisleri üzerinden sipariş verecek. Ayrıca tüketiciler yine Amazon üzerinden TV’leri sesli komut ile açıp kapatabilecek

Mobilite ve bağlanabilirlik üzerine odaklanan ve bu alanda önümüzdeki iki yıl içerisinde tüm ürünlerinde yüzde 100 dönüşümü hedefleyen Vestel, e-ticaret devi Amazon ile iş birliğine gitti. İş birliği kapsamında Vestel marka çamaşır makineleri ve TV’ler, ses ile kontrol edilebilecek. Ayrıca Vitray ile yapılan iş birliği kapsamında da akıllı aynalar, birer kişisel asistana dönüşecek. Berlin’de düzenlenen IFA fuarına Vestel, Sharp ve Toshiba stantlarıyla katılan firma, 3 bin m²lik alanda toplam 790 adet ürününü sergiledi.
Fuara bu yıl 27. defa katıldıklarını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Dünya standartlarında ürettiğimiz teknolojik ürünlerin yanı sıra, uluslararası bir marka olmak için de gerekli yatırımları ve çalışmaları odağımızda tutuyoruz. 250 binden fazla ziyaretçinin ve 2 bine yakın firmanın katıldığı böylesine büyük bir fuarda, Türkiye’yi 27 yıldır temsil etmek bize ayrı bir gurur yaşatıyor. IFA’ya ilk katıldığımızda 90 milyon dolar civarında ihracat yapıyorduk. Bugün 155 ülkede 2,4 milyar dolar ihracata ulaştık. Yani dünyanın 4’te 3’üne teknolojimizi ulaştırıyoruz” dedi. Önümüzdeki iki yıl içerisinde tüm Vestel markalı ürünlerin bağlanabilir hale geleceğini ifade eden Turan “Teknoljiyi takip edemeyen firmalar silinip gidecekler. Biz sadece teknolojiyi takip eden değil katkı veren şirketiz” diye konuştu.
SESLE KANAL DEĞİŞTİR
Bu yıl fuar kapsamında ‘yapay zekâ’ ve ‘yazılım’ odaklı bir konsept hazırladıklarını ifade eden Erdoğan, Amazon ile iş birliği hakkında şunları söyledi: Vestel’in ürettiği akıllı çamaşır makinelerine entegre edilen Amazon Dash Replenishment hizmeti, ürün içerisindeki deterjan ve yumuşatıcı azaldığında, otomatik olarak Amazon servisleri üzerinden sipariş verecek. Vestel marka televizyonlar, Amazon’un ev içi akıllı asistan cihazı Alexa’nın ekosistemine dâhil oldu. Böylece tüketiciler Amazon Echo veya Echo Dot’u kullanarak Alexa ile konuşacak. TV’sini sesli komut ile kontrol edebilecek. Echo sahipleri, artık sesli komut ile TV’lerini açıp kapatabilecek, kanalları değiştirebilecek, görüntüyü ileri veya geri sarabilecek, ses seviyesini ayarlayabilecek.
Öte yandan Vestel’in standında Endüstri 4.0 içindeki yapay zekâyı temsil eden 25 robota entegre edilmiş 25 ekran, gün boyunca renkli içeriği ile ilgi topladı. Kendi segmentinin şampiyon beyaz eşyaları için ayrı bir bölüm oluşturan Vestel, yakın dönemin en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelecek elektrikli otomobillere özel şarj ünitesini de standında sergiledi. Vestel’in dikkat çeken diğer bir ürünü ise akıllı çamaşır ve bulaşık makineleri oldu. Bunlar da Intelli-Care teknolojisi sayesinde, kirlilik derecesini algılayarak hangi programda yıkaması gerektiğini belirliyor.

ÖTV indirimi TV’ye de gelsin
Turan Erdoğan beyaz eşya pazarında uygulanan ÖTV indirimi ile birlikte satışlarda yüzde 30’luk büyüme yaşandığını belirterek, TV tarafında da uygulanacak bir ÖTV indirminin piyasayı canlandıracağını söyledi. Bu yıl dünya genelindeki TV satışlarında yüzde 9’luk daralma yaşanırken, Türkiye pazarında satışların geçen yılki oranlarda devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan “İnsanlar yazın beyaz eşya alıyor ama kurban bayramı öncesinde dondurucu satışları artıyor, son çeyrekte ise TV satışları yükselir. Belki bu ÖTV muafiyetinin TV’ye getirilmesi, satışları ivmeler” açıklamasını yaptı. Vestel olarak TV satışlarında yüzde 10’luk büyüme beklediklerini dile getiren Erdoğan, bu yıl TV pazarının geçen yılki satış rakamlarına ulaşacağını kaydetti.

Ayna ayna söyle bana
IFA 2017’nin Vestel sürprizlerinden biri, Vitra iş birliği ile üretilen Türkiye’nin ilk akıllı aynası oldu. Hava durumu, takvim, trafik bilgisi, senkronize edilmiş sosyal medya ağları ve haber akışı ile kişiselleştirilmiş bir görsel asistan olarak tanımlanan Vestel Akıllı Ayna, geleceğin dünyasına bir adım daha yaklaştıracak. Akıllı ayna ile kullanıcılar, stereo hoparlörlerle müzik de dinleyebilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...