HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Piyasada Kuzey Irak gerilimi

Düzenleyen:
Piyasada Kuzey Irak gerilimi
Piyasa, Haberler, Dolar, Haber

Ekonomi Haberleri

TSK’nın bölgede tatbikat yapacağını açıklaması ve Kuzey Irak’ta gelecek hafta düzenlenecek referandum öncesi jeopolitik riskler artı, dolar yeni haftada yükselişe geçti.

Dün 3,50’ye kadar tırmanan dolar, öğleden sonra 3,48 - 3,49 bandında denge bulmaya çalıştı. Bu arada piyasa, bir taraftan da ABD Merkez Bankasının toplantı sonuçlarına kilitlendi. ING Bank Trading Grup Müdürü Murat Yardımcı “Dolarda 3,4750-3,5175 bandında hareket görebiliriz. Hazine ihalelerinin de baskısı ile kurda bir miktar daha yukarı hareket mümkün” dedi. QNB Finansinvest de, 3,50 seviyesinin direnç olarak takip edileceğini, buranın altında kalınması hâlinde hareketin zayıflayacağını bildirdi. Öte yandan borsa da dün 105 bin sınırına çekildikten sonra gelen tepki alımlarıyla yeniden 106 bine çıktı. Altının gram fiyatı da 147 TL civarında seyretti. AA Finans Analisti İslam Memiş “Dolardaki toparlanma, ons fiyatında düşüşe sebep oldu. Gram altında 147 lira seviyesinin aşılması durumunda, 149 lira gündeme gelebilir” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...