Amazon alıma geldi

Düzenleyen:
Amazon alıma geldi

Ekonomi Haberleri

Denizli’de tekstil sektörüyle bir araya gelen Amazon yetkilileri yakın zamanda doğrudan görüşmelere başlayabileceklerini bildirdi

Türkiye pazarına giriş hazırlıklarını sürdüren dünya e-ticaret devi Amazon.com Türkiye’den alım yapacak. Denizlili ihracatçı birlikleriyle bir araya gelen Lüksemburg merkezli Amazon Europe üst düzey yetkilileri özellikle tekstil sektörüyle yakından ilgilendi. Heyet adına ihracatçılara bir sunum yapan Shibu Thrakan, bugün sağladıkları irtibatlar sonrası firmalarla doğrudan görüşme aşamasına geçebileceklerini ifade etti. Thrakan, Türkiye’nin lojistik anlamda ağa dahil olma konusunda eksikliğinin bulunmadığını, Avrupa’nın hemen yer yerine her gün lojistik transferin mümkün olmasının önemli bir avantaj olduğunu dile getirdi.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de Amazon EU’nun Denizli’den yapacağı alımların ileriki dönemde hızla artmasını beklediklerini söyledi. Türk ev tekstili ürünlerini “Turkish towel” adı altında pazarlamaya çalıştıklarını, dünya genelinde bilinir bir marka haline geldiklerini aktaran Kocasert, geleneksel dağıtım kanallarındaki başarıyı e-ticarette de geliştirmeyi planladıklarını söyledi. Bu kapsamda önde gelen e-ticaret portalı Alibaba’nın ardından Amazon’u da ağırladıklarını bildiren Kocasert, firma yetkililerinin kentte havlu, bornoz ve ev tekstili fabrikalarını ziyaret ettiğini, üretim teknolojisi, kalitesi ve servis hızını yerinde görme imkanı bulduğunu dile getirdi. Kocasert, şöyle devam etti: “Amazon’un Türkiye’ye bakış açısında son dönemde çok olumlu gelişmeler var. E-ticaret açısından çok yüksek potansiyeli barındırıyoruz. Amazon da bunu fark etmiş durumda. Sanıyorum doğru üretici ve doğru alıcı iyi bir platformda bir araya geldi, çok kısa zamanda iyi çıktılar alacağız. Günün sonunda Türk ev tekstili ürünlerinin bu platformdan ciddi bir pay alacağına inanıyorum.”
Amazon’un Türkiye pazarına girmek istediğini ifade eden Kocasert, “Ekonomi Bakanlığı ile görüşmelerini sürdürüyorlar. Çin ve Hindistan yapılanmalarından çok memnunlar, sıradaki ülkenin Türkiye olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...