Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye pazarına yabancı değiller

Düzenleyen:
Türkiye pazarına yabancı değiller

Ekonomi Haberleri

Aydınlatma alanında faaliyet gösteren ve bir ortağı da Alman olan Feilo Sylvania, Türkiye pazarına giriyor. Hedef, yüzde 7 pazar payı ve yerli firmalarla büyük ortaklıklar...

Türkiye, geçen yıl yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, bu yıl alınan tedbirler ve yapılan reformların etkisiyle yabancı yatırımcıyı çekmeye devam ediyor. Aydınlatma alanında faaliyet gösteren Feilo Sylvania Dünya Başkanı Christian Schraft, Türkiye’ye yatırım kararı aldıklarını belirterek, “LED kullanımının Türkiye’de 2020 yılında, total aydınlatma pazarı genelinde yüzde 80’lere varması öngörülüyor. Bugüne kadar Türkiye pazarında bulunamadık ama bundan sonra bulunacağız” açıklamasını yaptı. IstanbulLight 2017 Fuarı’na katılan Schraft, Türkiye pazarı hakkında ev ödevlerini çalıştıklarını belirterek, regülatörlerin gösterdiği doğrultuda Türkiye’de faaliyette bulunacaklarını söyledi.

YÜZDE 7 PAZAR PAYI
Türkiye’deki enerji verimliliği çalışmaları kapsamında sürdürülen, akıllı binalar, sokak lambalarının LED dönüşümü ve buna benzer çalışmaları yatırım yapmaya değer bulduklarını ifade eden Schraft, “Burası dinamik, çekici bir pazar. Baktığımız zaman, aydınlatma gereçlerinde çok kaliteli armatür üreten yerel firmalar da var. Şirketimiz ise 100’e yakın lokal şirket organizasyonu ve 10 bine yakın çalışana sahip. Toplam 18 fabrikayı bünyesinde bulunduran Feilo Sylvania’nın cirosu 1,3 milyar dolar seviyesinde. Türkiye’deki yerel üreticilerin azmi ve Feilo Sylvania’nın tecrübesi, önemli iş birlikleri ve ticari hacim de oluşturacaktır. Feilo Sylvania olarak Türkiye’deki ilk yılımızda minimum yüzde 7 pazar payı hedefliyoruz. 2019 yılında ise 2,5 katı büyüme sağlamayı amaçlamaktayız” dedi.

ALMAN KÖKENLİ
Alman & İngiliz kökenli Sylvania’nın, geçen yıl Çin’in en güçlü aydınlatma ürünleri üreticisi Shanghai Feilo’yu satın almasıyla kurulduğunu hatırlatan Schraft; Avrupa’da üretim tecrübesi bulunan Feilo Sylvania’nın Belçika, Almanya, Fransa ve İngiltere’de aydınlatma ürünleri ürettiği bilgisini verdi. Schraft, “En temel hedefimiz ise sağladığımız yüksek teknoloji, enerji verimliliği ve kontrol kabiliyeti ile, maliyet avantajı sunmak, performansı artırmak, estetik çözümlerle hayatı güzelleştirmek. Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki Madame Tussauds Müzesi’nin aydınlatmalarını da Feilo Sylvania olarak biz sağladık” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...