HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sanayi istihdam endeksi arttı

Düzenleyen: /
Sanayi istihdam endeksi arttı
Türkiye İstatistik Kurumu, Haber

Ekonomi Haberleri

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 2017 yılı üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı üçüncü çeyrek sanayi istihdam endeksini açıkladı. Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 arttı. 

Sanayide çalışılan saat yüzde 1,6 arttı 
Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,6 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 arttı. 

Sanayide brüt ücret - maaş yüzde 13,7 arttı 
Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret - maaş endeksi 2017 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,7 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,7 arttı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...