Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geleceğin gurmeleri Eskişehir’de yetişecek

Düzenleyen:
Geleceğin gurmeleri Eskişehir’de yetişecek

Ekonomi Haberleri

Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8’inci okulunun temelini Eskişehir Tepebaşı ilçesinde attı.

Bünyamin Çelik eskişehir
Temel atma töreni Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim sağlayacak okulun 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılması hedefleniyor. 5 milyon 500 bin lira bütçeli Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi’nde 16 derslik, beş laboratuvar, bir süt atölyesi, üç branş dersliği ve kütüphane yer alacak. Okul Türkiye’deki ilk gastronomi alanında eğitim veren lise olacak. İnşaat çalışması tamamlandıktan sonra ise Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak. Feyhan Yaşar temel atma törenindeki konuşmasında “Yaşar Topluluğu olarak, gıda, içecek ve boya sanayiinin öncüsü olma rolümüzle ülkemize çok sayıda fabrika ve tesis kazandırdık” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...