HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Londra borsa tarihinde bir ilk

Düzenleyen: /
Londra borsa tarihinde bir ilk
Londra Borsası, , Haber

EKONOMİ Haberleri

ICBC'nin çift para birimli yeşil/sürdürülebilir tahvili, dün Londra Borsası'nda satışa çıktı. Yeşil tahvil, Londra Borsası tarihindeki en yüksek meblağda çıkarılan tahvil niteliğinde.

Çin Sanayi ve Ticaret Bankası'nın (ICBC) çift para birimli yeşil/sürdürülebilir tahvili, dün Londra Borsası'nda satışa çıktı.

ICBC Londra'nın ilk kez ihraç ettiği yeşil tahvil, aynı zamanda Londra Borsası tarihindeki en yüksek meblağda çıkarılan tahvil niteliğinde.

ICBC Londra Şubesi Genel Müdürü Han Ruixiang, tahvil ihracı yoluyla sermaye piyasasından sağlanacak fonun tamamının Kuşak ve Yol güzergâhındaki ülkelerde temiz ulaşım, yenilenebilir enerji ve denizde rüzgâr enerjisi gibi yeşil projelerde kullanılacağını bildirdi.

Han Ruixiang'ın verdiği bilgilere göre 1,58 milyar dolar değerindeki yeşil tahvil, üç veya beş yıl vadeli olan 500 milyon dolar değerindeki değişken faizli tahvil ve 3 yıl vadeli 500 milyon Euro değerindeki değişken faizli tahvilden oluşuyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...