Sanayide büyüme kaydediliyor

Düzenleyen:
Sanayide büyüme kaydediliyor

EKONOMİ Haberleri

Sanayi üretimi mayıs ayında yüzde 6,4 arttı.

Mayıs'ta sanayi üretimi yıllık olarak yüzde 6,4 arttı. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yüzde 5,9 olmuştu. 

Sanayi üretimi Mayıs’ta aylık bazda ise yüzde 1,6 azaldı. Aylık daralma Eylül 2016’dan bu yana en büyük seviyede gerçekleşti.

TÜİK’in Salı günü açıkladığı verilere göre 2018 yılı Mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,9 arttı. 

2018 yılı Mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,1 azaldı.

Nisan yıllık sanayi üretim verisi yüzde 6,2’den yüzde 6,3’e, Nisan aylık sanayi üretim verisi ise yüzde 0,9’dan yüzde 1 artışa revize edildi.  

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...