Altında 220’ye dikkat

Altında 220’ye dikkat

EKONOMİ Haberleri

Uzmanlar, “Dövizdeki gerilemeye bağlı olarak altının gram fiyatı 220-225 TL’ye kadar gevşeyebilir. Buralar, uzun vadeli alım fırsatı” diyor

Gram altın eylül ayında, dolar kuru ve ons altındaki değer kayıplarının etkisiyle yüzde yaklaşık 8 geriledi. Geçen ayı 232,7 liradan tamamlayan altının gramı, yıl başından bu yana ise yüzde 46,5 getiri sağladı. AA Finans Analisti İslam Memiş, “Döviz ve altının gram fiyatındaki düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. Kısa vadede 225-240 lira aralığını takip edeceğiz. Altında düşüşlerin devam edebilmesi için, dış etkenlerden kaynaklanan risklerin de ortadan kalması gerekiyor. Ticaret savaşları, ABD seçimleri ve Suriye meselesi bunlardan bazıları. Bu tarafta iyimser haber akışları gelirse, 220 liraya kadar düşüş devam edebilir” dedi.
İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Aylin Cevizci de, gram altının düşüşündeki en belirgin nedeninin dolar kurundaki geri çekilme olduğunu söyledi. Cevizci şunları kaydetti: Bu hafta enflasyon sonrasındaki fiyatlamaları takip edeceğiz fakat sonrasındaki odak noktası, 12 Ekim tarihindeki Rahip Brunson davası... Çok spesifik bir gelişme olmadığı sürece, dolardaki geri çekilmelerin devamını bekliyoruz. Buna bağlı olarak gram altında 220-225 TL aralığında doğru gevşemeler oluşabilir. Bu seviyeler, uzun vadeli yatırımcılar tarafından kademeli alım fırsatı olarak değerlendirebilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...