Bakan Albayrak: En kötüyü gördük şimdi denge zamanı

Düzenleyen:
Bakan Albayrak: En kötüyü gördük şimdi denge zamanı

EKONOMİ Haberleri

Eylül ayı fiyat artışlarında fırsatçılık, spotçuluk ve spekülatif davranışların etkisinin görüldüğünü söyleyen Albayrak “Bunlarla daha yoğun mücadele edeceğiz” dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eylül ayının enflasyon beklentileri açısından en kötü ay olduğunu söyledi. Eylül ayı enflasyon rakamının, piyasa ve Merkez Bankası beklentilerinin üzerinde olduğunu ifade eden Albayrak enflasyon rakamlarıyla, fırsatçılık, stokçuluk ve spekülatif davranışların etkisinin algı değil, gerçek olduğunun ortaya konulduğunu belirterek “Demek ki bu anlamdaki fiyatlamalarla çok daha yoğun şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu. Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile enflasyonla topyekûn mücadele edileceğini açıkladıklarını söyleyen Albayrak “Bu süreçte attığımız adımlarla birlikte ekonomide birkaç aydır yaşanan sürecin etkilerinin kalıcı değil, artık bu süreci geride bırakarak daha somut, gerçekçi ve güvenli adımlarla yürüyeceğimizin sinyallerini almaya başladık. Ekimle birlikte karılacak sürecin yıl sonuna doğru hedefe yakın seviyeye ulaşacağını öngörüyoruz. Enflasyonla topyekun mücadelenin adımlarını seslendireceğiz’ dedi.

MCKINSEY İDDİALARI

Önümüzdeki yıl için hedeflenen 76 milyar liralık tasarruf ve gelir tedbiri kapsamında etkin dönüşümü sağlamak için Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulduğunu hatırlatan Albayrak, ofisle ilgili yerli-yabancı birçok kuruluştan rapor alarak ofis oluşturduklarını söyledi. Bakan Albayrak, McKinsey’in denetim fonksiyonu olacağı iddiaları için de “Tamemen yerli ve millî bir ofis. Bütün bilgilendirmeyi yaptık. Bu söylemler cehaletten değilse ihanettendir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...