Koç Holding ihracatla büyüdü: 100 milyar TL ciroyu aştı

Düzenleyen:
Koç Holding ihracatla büyüdü: 100 milyar TL ciroyu aştı

EKONOMİ Haberleri

Koç Holding, yılın ilk 9 ayında konsolide bazda toplam 103,4 milyar TL gelir elde ederken, 3,8 milyar TL net kâr açıkladı. Koç Topluluğu’nun ekonominin itici gücü olmaya devam ettiğini belirten Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “9 aylık dönemde yatırımlarımız bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 37 artarak 6,4 milyar TL’ye yükseldi. Son 5 yılda yapmış olduğumuz 35 milyar liralık yatırım, ülkemize duyduğumuz güvenin somut bir göstergesidir” dedi.

Zorlu piyasa koşullarında ülke ekonomisine ihracat ile katkı sağlamanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Çakıroğlu, Koç Topluluğu Şirketleri’nin başarılı ihracat performansıyla bu konuda önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Çakıroğlu, “Türkiye’nin ihracat şampiyonu olan Ford Otosan yılın ilk 9 ayında toplam gelirlerinin yüzde 81’ini yurtdışı pazarlardan sağladı. Tofaş da benzer şekilde ilk 9 ayda, gelirlerinin yüzde 79’unu yurt dışı pazarlardan elde etti. Arçelik, Avrupa’da Beko markasıyla solo beyaz eşya pazarının lideri. Geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz Arçelik Çerkezköy fabrikası tüketici elektroniği alanında ülkemizin son yıllardaki en önemli yatırımlarından biri olma özelliğini taşıyor. 500 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz akıllı fabrikamızda geleceğin televizyonları üretilecek. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Arçelik LG fabrikamızda açılışını yaptığımız Türkiye’nin ilk yerli ticari klima hattı, ticari klima segmentinde yerlileşme yolunda önemli bir kilometre taşı olacak. Bu tesisimiz ile ticari klimada yerli üretimin payının üç yıl içerisinde yüzde 25’e çıkarılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...