Erdoğan: Peşmerge teklifini biz yaptık!

Erdoğan: Peşmerge teklifini biz yaptık!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Letonya ziyareti öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte konuşmadan satırbaşları

Letonya ziyaretim Letonya Cumhurbaşkanı ile olacak. O da daha önce Türkiye'yi ziret etmişti. Letonya ziyaretim de iade ziyaret olma niteliğini taşıyacaktır. Mevkidaşlarımızla yapacağımız görüşmelerde süreci değerlendirirken, bölgemizdeki gelişmeler gündemimizi oluşturacak.Aramızdaki ekonomik ilişkileri geliştirmek niyetindeyiz. 23 Ekim'de Riga'da Cumhurbaşkanı ile bir araya geleceğiz. 24 Ekim'de Talin'de Cumhurbaşkanı ile görüşeceğim. Ziyaretim kapsamında iş forumunu çok önemsiyorum. Bu iki ülke ile iş adamlarımızın yoğun bir ticaret hacme ulaşması en büyük arzum.Hepinize teşekkür ediyorum bu vesile ile.

PEŞMERGE TEKLİFİNİ BİZ YAPTIK

Peşmergelerin Kobani'ye geçişi ile ilgili olarak sayın Obama ile yaptığımız telefon görüşmesinde kendilerine bu teklifi ben yapmıştım. Burada atılacak adım. Bir Özgür Suriye ordusu ile işbirliği bizim açımızdan kabul edilebilir. İki Peşmerge ile işbirliği bizim açımızdan kabul edilebilir. Bunları açıklamak zorundayım. Kobani'de 2 günlük süreden bahsediliyordu.. En son sitelere düşen görüntüler ortada. Havadan atılan silahların bir kısmının IŞİD'in eline geçtiğini kendileri de kabul ettiler. Böyle bir operasyon tanımlanamaz. Siz kime destek veriyorsunuz? Herşey ortada. Malesef böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. 2 gün geçti. 3. gündeyiz ve Kobani düşmedi.

PYD'YE VERİLEN HER DESTEK PKK'YA VERİLEN DESTEKTİR
Kobani kendileri için neden bu kadar stratejik bunu da anlamıyorum. Çünkü orada sivil halk kalmadı. Kobani'de sadece 2000 kadar orada savaşan kişiler var. Peşmergeye önce evet demediler. Sonra kısmen evet dediler. Biz de bu konuda kendilerine yardım ettik. Kobani'ye nereden geçeceklerini benim size buradan anlatmam doğru olmaz. Diğer konuya gelince şunu çok açık ve net söyleyeyim. Ben Suriye'deki surecin özellikle öSO'dan ve IŞİD'e karşı olanlarla götürülmesi hassasiyetini dile getirdik. Çünkü sizlerin PYD'ye vereceğiniz her destek PKK'ya verilen destektir. nbsp;Adamlar günlerdir kendi sitelerinden yayınlarını yapıyorlar. Burada kime nasıl destek verildiği açıkca ortaya çıktı. Tamamı onların eline geçmedi bir kısmı onların eline geçti demek doğru birşey mi? nbsp;

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...