HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Özgür Suriye Ordusu Kobani'ye asker gönderecek

Kaynak:
Özgür Suriye Ordusu Kobani'ye asker gönderecek

GÜNDEM Haberleri  / 

Özgür Suriye Ordusu, Kobani'ye bin 300 kişilik kuvvet gönderme kararı aldı. Halep kuşatma altında olduğu için geçiş, Türkiye üzerinden yapılabilir.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Kobani'ye destek gönderme kararı aldı. Bugün Halep'te konuyla ilgili bir toplantı yapıldı. ÖSO'ya bağlı olarak faaliyet gösteren 6 grubun ortak aldığı karara göre, Kobani'ye destek kuvvet gönderilecek. Toplantı sonrası yayımlanan sonuç bildirisinde, "Özgür Suriye Ordusu, Halep bölgesiki taburlardan topladığı bin 300 kişilik birliği Kobani'ye göndermeye hazır" ifadesi yer aldı.


36 SAAT İÇİNDE
Gruba komuta edecek olan Albay Abdülcabbar Ageydi, 36 saat içinde Halep'e hareket için hazır olacaklarını bildirdi.


KENDİ SİLAHLARIYLA
Ageydi'nin açıklamasına göre, bin 300 kişilik kuvvet Kobani'ye Halep çevresinden kendi silahlarıyla gidecek. ÖSO, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan PYD ile bir sorun yaşamayacaklarını, onlara destek amacıyla kente gideceklerini ifade etti.


GEÇİŞ TÜRKİYE ÜZERİNDEN OLABİLİR
Halep kuşatma altında olduğu için geçişin Türkiye üzerinden yapılabileceği ifade ediliyor. nbsp;


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Letonya'da yaptığı açıklamada Kobani'de IŞİD'e karşı mücadele edecek gruplardan önceliklerinin Özgür Suriye Ordusu olduğunu, Peşmerge güçlerinin ise ikinci sırada olduğunu söylemişti.


Peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişi konusunda ise Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Ankara arasındaki görüşmeler sürüyor.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...