Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan açıkladı: 1300 ÖSO askeri Kobani'ye geçecek

Erdoğan açıkladı: 1300 ÖSO askeri Kobani'ye geçecek

GÜNDEM Haberleri

"PYD'ye yardım için gidecek Peşmergelerin sayısı 150'ye indirilmiş. Özgür Suriye Ordusu'ndan ise 1300 kişinin geçiş güzergahını müzakere ediyorlar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, iki günlük Baltık temaslarının son durağı Estonya'ydı. Cumhurbaşkanlığı sarayında askeri törenle karşılanan Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile bir araya geldi. Resmi program kapsamında başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantının ana gündem maddesi, ikili ilişkiler ve bölgesel politikaların yanı sıra, Türkiye sınırına dayanan IŞİD tehlikesi ve Kobani oldu. Erdoğan, peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişiyle ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Daha önce de ifade ettiğim gibi biz Sayın Obama'ya 'Özellikle burada tercih edilmesi gereken Hür Suriye Ordusu olabilir birinci derecede, ikinci derecede de peşmergeler olabilir demiştik. Daha sonraki gelişmelerde tabii bir kaç gün geçtikten sonra peşmergelerden PYD bir grubun gelmesini ki 200 kişi kadar kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı şimdi 150'ye indirilmiş. nbsp;
Hür Suriye Ordusu'ndan ise 1300 kişiyi şu anda PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir, müzakere ediyorlar. Hür Suriye Ordusu'nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçmesi noktasında zaten bir sıkıntımız yok. Buna olumlu yaklaştığımızı daha önce de söylemiştik."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...