Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: Hesabı sorulacak

Davutoğlu: Hesabı sorulacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, 18 kişinin mahsur kaldığı maden ocağını ziyaret etti. Başbakan "Bizzat takipedeceğim. Hesap sorulacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 29 Ekim törenlerinin ardından soluğu Ermenek'te aldı. Erdoğan ve Davutoğlu, 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağını ziyaret etti. Bölgeye ilk olarak Davutoğlu geldi. Türk Kızılayı çadırında misafir edilen işçilerin yakınlarıyla görüşen Davutoğlu, daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Mobil Koordinasyon Merkezi'ne geçti. Kazanın hesabının sorulacağını belirten Davutoğlu, "Adli soruşturma başlamıştır. Su boşaltıldığı zaman bu kazanın gerekçeleri ortaya çıkacak. Herhangi bir şekilde işletmenin ya da bir kurumun ihmali varsa kesinlikle bunun hesabı sorulur. Bizzat ben bu işin takipçisi olacağım" dedi. Başbakan şu bilgileri verdi: "Maden 750 metre kota kadar iniyor. İşçilerimiz 777 metre kotta bu faciayla karşılaştı. Su seviyesi 812 metreye kadar çıktı. Bir taraftan zamanla yarışılıyor diğer taraftan da su yoğunluğu dolayısıyla ilerlemekte zorluklarla karşılaşılıyor. Elimizden gelen bütün çabayla bütün kurumlarımızla gece gündüz çalışmaktayız. İşçi yakınlarıyla görüştüm. Her birinin acısını üzüntüsünü paylaşıyoruz. Onların evlatları bizim evlatlarımızdır. Onların kardeşleri bizim kardeşlerimizdir. 420 görevlimiz fiilen alanda çalışıyor. Bunun 329'u arama kurtarma konusunda uzman kişiler. Dalgıçlarımız var. Olabilecek her ihtimale müdahale edebilecek bütün birliklerimiz birikimimiz devreye sokulmuş durumda. İnşallah en kısa sürede bu kardeşlerimize ulaşırız. Ama durumun zorluğu da aşikar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...