Cemaat partileşti

Cemaat partileşti

GÜNDEM Haberleri

Pensilvanya destekli parti kuruldu. Amblemi el, Genel Başkanı ise İdris Bal. Kurucular arasında emekli asker de var!

17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında AK Parti'den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal, 'Demokratik Gelişim Partisi' ismiyle parti kurdu. 40 kişilik kurucu listesini önceki gün İçişleri Bakanlığı'na veren Bal, dün de Ankara'da basın toplantısıyla partisini tanıttı. Parti logosunu "kırmızı renk içerisinde bir el" olarak belirleyen Bal, amblemleriyle ilgili olarak "taklit değil orijinal" dedi. Türkiye'nin 92'nci partisi olan DGP'nin 40 kişilik kurucu listesinde Bal'ın tek milletvekili olarak kalması dikkat çekti. İdris Bal, "Cemaatle ya da Fetullah Gülen ile görüşmeniz oldu mu? İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay ve Hakan Şükür gibi isimleri partinizde görecek miyiz?" sorusuna, "Bismillah dedik, yola çıktık. Bazı arkadaşlarımız, ilk durakta bindiler, yetişebildiler. Bazıları yetişemedi, işleri vardı, mazeretleri vardı, belki onlar ikinci, üçüncü durakta binecekler bu minibüse" karşılığını verdi. Kurucular arasında iş adamı Kani Kudu, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yeşiltaş, Emekli Tümgeneral Mehmet Çetin, Ardahan eski Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, Seçim Psikoloğu Namık Acar, iş adamı Ahmet Kurtuluş ve Avukat Hayat Özveren gibi isimler yer aldı. Tüm hedeflerinin 2015 seçimlerine girmek olduğunu belirten Bal, bunun için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Genel merkezi Balgat'ta bulunan DGP, TBMM'de temsil edilen beşinci parti olacak.
Cemaat partileşti

İdris Bal, amblemin orijinal olduğunu söyledi. Ancak tasarım, Demokrat Parti ve bazı Gezicilerin sosyal medyada kullandığı logoyu çağrıştırdı.
Haber Merkezi Ankara nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...