Hekimlere VIP oda!

Hekimlere VIP oda!

GÜNDEM Haberleri

Son dönemlerde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan sağlık personelinin motivasyonunun artırılması için hastanelere VIP dinlenme odaları geliyor.

Sağlık Bakanlığı, sağlık personelleri için ergonomik çalışma ortamlarının ve uygun dinlenme odalarının oluşturulması için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Zafer Çukurova, illere bir yazı göndererek sağlık personelinin memnuniyetinin ve veriminin artırılması için hastanelerde personele yönelik dinlenme odaları kurulması talimatı verdi. Sağlık tesislerinde daha kaliteli, etkin ve verimli hizmet sunulmasının çalışan personelin moral ve motivasyonunun yüksek olmasıyla, ihtiyaç ve beklentilerinin en iyi şekilde karşılanmasıyla, fiziki ortam ve çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle doğru orantılı olduğunu bildiren Başkan Çukurova, iyi hizmet sunulmasının sadece yeterli personelin mevcut olmasıyla değil işini ve çalıştığı ortamı seven, güler yüzlü ve çalışmaya istekli personelle mümkün olacağını ifade etti. Bu bağlamda sağlık personelinin taleplerinin karşılanması ve motivasyonun artırılması amacıyla ergonomik çalışma ortamlarının ve uygun dinlenme odalarının oluşturulması planlandığını açıklayan Çukurova, bir dizi çalışmaların yapılmasını istedi. Buna göre hastanelerde gün ışığı alan dinlenme odaları oluşturulacak. Odalarda asgari olarak el yıkama lavabosu, mini buzdolabı, sandalye, koltuk, sehpa gibi mobilyalar ve televizyon bulunacak. nbsp;Ayrıca kişiye özel eşyaların muhafazası için çalışanlara dolap tahsis edilecek ve mahremiyete uygun giyinme alanları oluşturulacak. Bu çerçevede mevcut dinlenme odaları tekrar gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler yapılacak.

Gökhan KAYA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...