Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kar Balkanlar'dan geldi, Meteoroloji uyardı

Kar Balkanlar'dan geldi, Meteoroloji uyardı

GÜNDEM Haberleri

Balkanlar'dan ülkeye giriş yapan kar yağışının önümüzdeki günlerde tüm yurtta etkisini göstermesi bekleniyor

Önümüzdeki 3 gün içerisinde İstanbul ve Karadeniz'in kıyılarında aralıklı olarak yağış ve soğuk hava bekleniyor... Türkiye genelinde sıcaklıkların düşmesiyle birlikte aşırı soğuklara teslim oldu. Kocaeli-Kartepe, Hakkari, Sivas, Yozgat, Bolu- Abant, Van önceki gün kara teslim oldu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Doğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışı devam ederken önümüzdeki 3 gün içerisinde İstanbul ve Karadeniz'in kıyılarında aralıklı olarak yağış bekleniyor. nbsp; NTV'nin haberine göre sıcaklıklar kasım ortalamasının 6-7 derece altında seyrediyor. Türkiye ile birlikte Balkanlar, Rusya, Kazakistan ve Ukrayna'da bu soğuk hava dalgasından etkileniyor. Bazı kentlerin kasım ayı ortalama en yüksek sıcaklık değerleri şöyle: İstanbul 14.7, Ankara 13,İzmir 18.5, Antalya 21, Bolu 13.2, Samsun 16.7, Erzurum 6.7 derece

YAĞIŞLAR ARALIKLARLA SÜRECEK


Meteoroloji Hava Tahmin Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre önümüzdeki günlerde İstanbul'da yağışlar aralıklı olarak sürecek. Yurt genelinde kuzeyde sağanak yağış, iç kesimde karla karışık yağış bekleniyor. Pazartesinden itibaren Marmara bölgesinin kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batısında, salı günü ise Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep'te yağış bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışı kendini göstermeye devam edecek. Karabük, Tokat, Gümüşhane illerimizin merkezlerinde ise karla karışık yağmur görülebilir. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek.

DOĞU BEYAZA BÜRÜNDÜ


Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken hava sıcaklığı Van'da 5, Muş'ta 3, Erzincan'da 2, Iğdır, Bitlis ve Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı'da 4 derece ölçüldü.

Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Yıdıztepe'de sezon hazırlıklarını tamamlayan işletmecileri yağışın beklenenden erken başlaması sevindirdi. Hakkari'de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı.

Sivas'ta dün gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Samsun'un Terme İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış, Terme Çayı'nın taşmasına ve zemin katların sular altında kalmasına yol açtı.

SALI VE ÇARŞAMBA İLK KAR GELİYOR

nbsp;
Salı ve çarşamba günleri Anadolu'da birçok kentte bu kış sezonunun ilk karı yağacak. Önümüzdeki günlerde hava koşulları birçok bölgede olumsuzlupa neden olacak. Yarın Akdenizliler için sel uyarısı var. Sabah Antalya'da, öğleden sonra Kuzey Kıbrıs, Mersin,Adana, Hatay arasında çok şiddetli yağmur bekleniyor. Yağış miktarı metrekarede 100 kilogramı geçecek.

İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT
nbsp;
Yarın ayırca kar yağışı beklenen birçok kent var. Kütahya, Uşak, afyonkarahisar, Isparta,Burdur, Manisa dağları, Toroslar, Konya, Eskişehir ve Bolu'da kar yağışı beklendiği için, sürücüler gerekli tedbirleri almadan yola çıkmamalı.
nbsp;
Kar yağışı çarşamba günü Sivas, Niğde, Kayseri, Çorum, Çankırı ve Doğu Anadolu'da yoğun yağacak.
nbsp;
İSTANBUL'DA 2 GÜN SAĞANAK YAĞIŞ
nbsp;
İstanbul'da 2 gün daha sağanak yağış var. Sert poyrazla sıcaklık 6-7 derece hissedilecek. Hafta sonuna doğru yağışlar kesiliyor, sıcaklık biraz artacak ama yine de hava soğuk olacak.

ABANT'TA EŞSİZ KAR MANZARASI

Mevsimin ilk karının yağdığı Abant'a gelen tatilciler beş santimetre kalınlığa ulaşan beyaz örtü ile karşılaştı. Otellerde konaklayan tatilciler Sabah kar yağdığını görünce dışarı çıkarak göl çevresinde yürüdü. Eşsiz manzarasıyla görenleri etkileyen Abant'a gelen tatilciler hayran kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Manisa, Denizli, Sinop, Samsun, Ordu, Düzce, Zonguldak, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, Kırklareli, Bilecik, Balıkesir, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları ve Antalya Körfezi'nde kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Bilecik ve Balıkesir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Balıkesir'in kuzey çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE:
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar, Manisa çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Göller Yöresi'nin karla karışık yağmur, Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin, gece saatlerinde Eskişehir'in batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ:
Parçalı ve çok bulutlu, Düzce ile ilk saatlerde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun, Ordu, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinin yağmurlu, Artvin'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Ağrı Iğdır, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...