Davutoğlu: Bundan sonra devlet el öpecek

Davutoğlu: Bundan sonra devlet el öpecek

GÜNDEM Haberleri

Başbakan: "Din, mezhep, etnik köken gözeterek ayrımcılık yapanlara izin vermeyeceğiz. Bundan sonra kimse devletin önünde diz çökmeyecek."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki hafta aranın ardından partisinin TBMM grup toplantısında konuşma yaptı. Alevi açılımıyla ilgili atılacak adımlara ilişkin ipuçları veren Davutoğlu, CHP ve MHP'nin eleştirilerini cevapladı. Tunceli'de cemevi çıkışında Alevi dedesiyle yaşadığı 'el öpme' olayını hatırlatan Başbakan özetle şu mesajları verdi: "Torosların selamını Munzur Dağı'na götürdük. Bundan rahatsız olanlar oldu. Bundan sonra kimse bizim önümüzde, devletin önünde diz çökmeyecek. Diz çökecek olan devlettir. Alevi gençler benimle görüşmek istediler. Biz Hazreti Ali'nin mektebindeyiz. Bize imkan tanıyın ve Aleviliği çizgisinin dışına çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyin dediler. Bu kardeşliği etnik ve mezhep farkını gözeterek gerginliği tırmandırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.
Sayın Kılıçdaroğlu'nu eleştireceğim konuşmamda kayınvalidesinin vefat ettiği haberi önüme kondu. Konuşmamı değiştirip onu üzecek tek bir kelime etmedim. Fakat cenaze merasiminde bile siyaset yaparak ağır ifadeler kullandı. Muhterem eşlerine hürmeten bugün kendisinden bahsetmeyeceğim. Buradan siyasi liderlere sesleniyorum, gelin üslubumuzu değiştirelim. nbsp;
MİT milletimizin hizmetindedir. 7 Şubat'ın arkasında kim varsa, onun arkasında o çevreler ve CHP var. MİT'i bu çevrelere kurban etmeyiz. Irak Türkmenlerine 'sorunlarınız bizim sorunumuz' demiş. CHP'den duymak istediğimiz sözler bunlar.
Bahçeli ihanet kelimesini çok rahat kullanıyor. Tek parti dönemine sahip çıkmak size mi kaldı? Dersim cumhuriyet için bir çıbandır dendi. Yeni Türkiye'de kimse çıban değildir. Her kesim saygıyı hakeder. Meydan okuyorum. Bunları Tunceli'de söyle, cesaretin varsa. Gerçek milliyetçilik milletin her ferdine sahip çıkmaktır. Bir de yeni bir şey keşfetmiş gibi 10 öneride bulundu. Önerilerinden 7'sini zaten biz yaptık. Söylediği şeylerin çoğu zaten yapıldı."
Irak ziyaretini anlatan Davutoğlu, ortak kabine toplantılarının yeniden başlayacağını söyledi: "Irak en önemli ticari ortağımız. İşadamlarımıza sesleniyorum. Irak'ın yeniden yapılandırılması için seferber olunuz. Kuzey Irak'ı, Irak'ın bir parçası ve kardeş olarak görüyoruz. Eğer Esad bizi dinleseydi Halep de refah içinde olacaktı. Yıkım içinde değil. Halep ile Gaziantep arasında mülteciler değil, hızlı tren gidip gelecekti."


AKDENİZ'İ BİZE KİMSE KAPATAMAZ
Başbakan, grup toplantısında şöyle dedi: "ABD Başkan Yardımcısı Biden'la Suriye konusunun yanı sıra Kıbrıs'ı da konuştuk. Rum Kesimine de çağrıda bulunuyorum. Masadan kalkmak çözüm değil. Akdeniz'i bize kimse kapatamaz. Gerekirse sondaj da yaparız." Davutoğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile görüşmesi sonrasında da, "Çağrımız açıktır, bir an önce barış, çözüm ve bunun için yoğunlaştırılmış müzakere" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...