Başbakan açıklayacak! Alevi paketi yolda

Başbakan açıklayacak! Alevi paketi yolda

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki günlerde Alevi kanaat önderleri ile de bir araya gelip, taleplerini içeren bir paketi kamuoyuna açıklayacak

AK Parti'nin önceki gece yapılan MYK toplantısının ana gündemini Alevi açılımı oluşturdu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli ziyaretini anlattı. Edinilen bilgilere göre Davutoğlu, Alevilerle ilgili konunun 5 yıldır konuşulduğunu artık adım atılması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, "Konunun her seferinde gündeme getirilip adım atılmaması Alevi kardeşlerimizin rencide olmasına neden oluyor. Son kez Alevi kanaat önderleri ile toplantı yapıp, kararımızı açıklayacağız. Bazı haklı talepleri var Alevilerin. Cemevlerinin statüsü, din dersleri gibi. Bu konuların hepsini değerlendiriyoruz. Alevilerin din dersinden muaf tutulması gündeme gelebilir. AİHM'nin de zorunlu din dersi ile ilgili kararı var. Bütün bunları değerlendiriyoruz" diye konuştu. Toplantıda, Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları yerden oy kullanmak isteyen yurt dışı seçmenlerin yaşadıkları sıkıntıları 2015 seçimlerinde yaşamamaları için alınacak önlemlerle ilgili bir sunum yaptı.
Yücel Kayaoğlu ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...