Papa'ya atlı merasim

Papa'ya atlı merasim

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Atlı Merasim Birliği tarafından karşılanacak Papa'ya 69 kişilik dev basın ordusu eşlik edecek.

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco Türkiye ziyaretine bugün başlıyor. Geçtiğimiz yılın Mart ayında göreve gelen Arjantinli Papa, şimdiye kadar Brezilya, İsrail-Ürdün-Filistin, Güney Kore, Arnavutluk ve Strasbourg'u ziyaret etmişti. Papa Franciscus'tan önceki üç papa da, göreve geldikten sonra ilk yıllarında Türkiye'yi ziyaret etmişti. Temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayacak olan Papa Franciesco daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçecek. Devlet Başkanı statüsünde olan Papa, burada Atlı Merasim Birliği tarafından karşılanacak. Papa Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i de ziyaret edecek. İstanbul'da Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezecek olan Papa Francesco, Şişli'deki Saint Esprit Katolik Kilisesi'nde bir ayin yapacak. Aynı gün Papa'nın, Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos'la özel bir görüşme yapacağı açıklandı. Papa, ziyaretinin son gününde ise St. George Kilisesi'ndeki ayine katılacak. nbsp;
69 kişilik dev basın ordusunun eşlik edeceği Francesco için toplam 900 gazetecinin akredite olduğu ifade edildi. 2 bin 700 polisin görev yapacağı ziyaret süresince bir polis helikopteri de havadan denetim yapacak. Otelde konaklamayı tercih etmeyen Papa, Ankara'da Vatikan Büyükelçiliğinin konutunda, İstanbul'da ise Vatikan Temsilciliği'nin Şişli'de bulunan ikametinde kalacak.

FİAT ALBEA OLMAZ ZIRHLI VERELİM!
Türkiye ziyareti sırasında üstü açık arabasını kullanmayacak olan Papa Francesco, FIAT'ın Albea marka aracını kullanmak istedi. Ancak bu talebi Ankara tarafından 'zırhlı araç kullanmak zorundayız' gerekçesiyle geri çevrildi.

Buket Güven ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...