Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli: 'İsyancılar teröristtir'

Bahçeli: 'İsyancılar teröristtir'

GÜNDEM Haberleri

Devlet Bahçeli ziyaret için gittiği Tunceli'de "1937'de baş gösteren meseleler bir isyandır ve bu isyana karışanlar devrin bölücü teröristleridir." dedi.

Ahmet Davutoğlu'nun Bahçeli'ye 'gidemezsin' diyerek eleştirdiği açıklamanın ardından Devlet Bahçeli bugün Tunceli'ye gitti ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. nbsp;İşte o konuşmadan satır başları...

"Nifak duvarlarını yıkmak için Tunceli'deyim. Buluşmamızı çekemeyenler dedikodu yaptılar. Tunceli'ye gelmemizi sanki yabancı ve hasım bir ülkeyi ziyaret ediyormuş gibi sabote etmeye kalkıştılar. İcazet ve vesayet altında Başbakanlık yapan Davutoğlu geçtiğimiz salı günü şahsıma meydan okumuştu. Cesaretimi sınamış yürekli olup olmadığımı sorgulamıştı.İşte Tunceli'deyim. İşte Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milletiyle, millet Devlet'iyle buluştu. nbsp;Biz ne milletimizden koparız ne de ihanetten korkarız. Bunlar bizim için hayatımızın, varlığımızın ana değer ilkeleridir. Sığ ve sorumsuz zihniyetlerin bizimle iddialaşması mümkün değildir. İstismarcı, bozguncu, bölücü amaçlarla bir gelecek olmayacağını bir an olsun aklımızdan çıkarmayız.

"İSYANCILAR TERÖRİSTTİR"
Özür lobisi kurmak iç barışa fayda sağlamaz.Parçalanmamızı projelendiren hiç bir sürece musamaha gösterilemez. 1937 ve 38'de Tunceli'de baş gösteren meseleler bir isyandır ve bu isyana karışanlar devrin bölücü teröristleridir.

"DEVLET EL ETEK ÖPMEZ"
Biz buraya sizlerle gönül diliyle konuşmak için koştuk. Tunceli ile aramıza demir perde çekmek için provokasyon üretenleri hayal kırıklığına uğratmak için geldik. Şimdi ben Tunceli'de olduğuma göre Başbakan ne yapacaktır? Bu şahsiyet bundan sonra nasıl Başbakanlık yapacaktır? İsyankarlardan özürün erdem olduğunu söyleyen Davutoğlu istifa etme erdemini gösterecek midir? Devlet diz çökmez, devletin el etek öpeceğini ileri süren Başbakan'a sesleniyorum. Devlet el de etek nbsp;de öpmez

"ANKARA NE İSE TUNCELİ DE ODUR"

Bugün buradaysak vehimlere teslim olmayan tehditlere kulak asmayan asil bir mücadelenin sonucu ve sayesindedir. Bunun kıymet ve faziletini bilelim. Etnik aidiyeti mezhebi ve yöresi ne olursa olsun Türk milletine ruh ve mana katan aziz ecdadımız bizlere gözümüz gibi bakacağımız bir vatan üzerinde titrememiz gereken bir kardeşlik mirası bırakmıştır. Bu kutlu vatan hepimizindir. Türkiye 77 milyon Türk vatandaşının kutsal hazinesidir. Herkes eşit bir Türkiye'dir. Büyük Türk milleti hepimizin iftiharı duası ve gururudur. Acılarımız ortak, sevinçlerimiz ortak, dünümüz bir geleceğimiz birliktedir. Tunceli 81 vilayetimizden biridir. Elazığ neyse Tunceli odur, Hakkari neyse Ankara aynısıdır. Bu topraklar bu vatanın ayrılmaz kopmaz parçasıdır. O halde kardeşçe yaşamak varken el ele gönül gönüle Allah'ın nimetlerinden nasiplenmek dururken içimizi karıştırmaya çalışanlara neden göz yumalım?"

ZİYARETİ TUNCELİYİ KARIŞTIRDI
MHP lideri Bahçeli, Tunceli'yi ziyaretinin ardından kentte gösteriler başladı. Polis göstericilere müdahale etti.

Bahçeli: 'İsyancılar teröristtir'

DAVUTOĞLU: MEMNUN OLDUM

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada "Bahçeli'nin ziyaretinden memnun oldum. İsteriz ki liderler her yeri ziyaret etsinler, her yerde siyaset yapabilsinler. Keşke Sayın Bahçeli bizim çağrımızdan önce Tunceli'ye gidebilseydi. İsterdik ki sadece bir mekan ziyareti yapmayıp Tuncelilerle kucaklaşabilseydi. Ama her şeye rağmen bu ziyaret olumludur." dedi.Gazetecilerin Bahçeli'nin yaptığı istifa çağrısını sorması üzerine Davutoğlu "İstifa çağrısını duymadım ama böyle bir çağrı yaptıysa bu onun haddi de hakkı da değildir. Biz emirleri milletimizden alırız" dedi.

Bahçeli: 'İsyancılar teröristtir'


DEMİRTAŞ: BU DERSİM'E MEYDAN OKUMADIR

KAMER GENÇ: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

BAHÇELİ'Yİ TUNCELİLİ ÜLKÜCÜLER BÖYLE KARŞILADI


DEVLET BAHÇELİ ZİYARETLERİNİ İPTAL ETTİ GERİ DÖNÜYOR



CHP DE HDP DE GELME DEDİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...