Bozdağ'dan Gülen açıklaması: Gereken yapılacak

Bozdağ'dan Gülen açıklaması: Gereken yapılacak

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının 5'inci Olağan kongerisi için gittiği Afyonkarahisar'da konuştu.

Kongre çıkışında bir gazetecinin, 'Fethullah Gülen hakkındaki kırmızı bülten çıkacak mı?' sorusunu cevaplayan Bozdağ, kırmızı bültenin idari tasarrufla çıkartılan bir belge olmadığını söyledi. Bunun, kanunlar çerçevesinde, sadece hakim ya da mahkeme kararıyla çıkarılmasının söz konusu olduğunu belirten Bozdağ, "İstanbul'da, Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği bir yakalama kararı var. Karar henüz bakanlığımıza gelmedi. Karar, Adalet Bakanlığına geldikten sonra bu kararla ilgili kanuni çerçevede yapması gereken neyse onu yapacaktır. Şu anda bakanlığımıza henüz gelmiş değil. Gelirse bakacağız" diye konuştu.Bozdağ, kırmızı bülten sürecinin nasıl işleyeceği sorusuna ise, "Hakim veya mahkeme, kararı Adalet Bakanlığına ilettikten sonra Adalet Bakanlığı bunu ilgili yerlere yazıyor. Ondan sonra da idari süreç, mahkeme kararı doğrultusunda yerine getiriliyor" cevabını verdi. Bakan Veysel Eroğlu ise Twitter'da "Fuat Avni" ismiyle paylaşımlarda bulunan kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, "Hükümet bakıyor, şu anda çalışıyor, bulamadı" ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...