2015 yılı bütçesi kabul edildi!

/ Kaynak: AA
2015 yılı bütçesi kabul edildi!

GÜNDEM Haberleri  / AA

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının görüşmeleri 67 gün sonra tamamlandı. 67 gün boyunca Plan ve Bütçe Komisyonu ile TBMM Genel Kurulunda çok sayıda tartışmalara neden olan bütçe görüşmelerinin son günü, milletvekillerinin birbirlerine daha olumlu davranmaları nedeniyle sakin geçti.
KABUL EDİLDİ
Genel Kurul görüşmeleri 113 saat süren bütçede yine Genel Kurul aşamasında 872 kişi söz alarak konuştu. Yapılan elektronik oylama sonrasında 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı için 442 oy kullanılırken, 297 kabul, 145 ret oyu kullanıldı. 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı için yapılan elektronik oylamada ise 434 milletvekili oy kullanılırken, 293 kabul oy, 141 ret oyu kullanıldı.
ELEŞTİRİLER HAKARET BOYUTUNA GETİRİLMEMELİ
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı teşekkür konuşmasında yapılan eleştirilere de teşekkür ettiğini belirterek, eleştirilerin hakaret boyutuna gelmemesi gerektiğini söyledi

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...