Hamile kadını bile yakmaya kalktılar

Hamile kadını bile yakmaya kalktılar

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçleri tedbirlerini aldı ama ilçe halkı diken üstünde. Görgü şahitleri ise, çatışmanın dehşet dolu anlarını anlattı.

Cizre'de PKK yandaşları ile Hüda-Par'lılar arasında 3 cana mal olan çatışmalar bitti. Silahlar sustu ancak ilçe gergin. Dün fırın ve nöbetçi eczaneler dışında kepenkler kapalı kaldı. Güvenlik güçleri olayların meydana geldiği Nur Mahallesi etrafında zırhlı araçlarla sürekli devriye attı. Çözüm sürecinde sona yaklaşılırken bu çatışmaların yaşanmasına tepki gösteren STK'lar ve bölge siyasetçileri "Provokasyonlara gelmeyelim" diyerek sağduyu mesajları verdi. nbsp;Şırnak'ın Cizre ilçesinde, PKK ile Hüdapar'lılar arasında çıkan ve 3 kişinin öldüğü çatışmanın ardından dün nispeten daha sakin bir hava vardı. Ancak ilçedekiler sürekli diken üstünde. Hayatın kaybeden Yasin Özer (19) ile Barış Dalmış'ın (15) cenazeleri Diyarbakır'daki otopsinin ardından Cizre'de toprağa verildi. Abdullah Deniz'in (65) otopsisi Malatya'da yapıldı. Fırın ve eczaneler dışında esnaf kepenk açmadı. Olayların meydana geldiği Nur Mahallesi'ne hakim tepelere, zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Bu arada bazı cadde ve sokaklara Öcalan posterleri asıldı. Hüdapar Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, "PKK yandaşları, üyemiz Şemsettin Gözüngü'nün evini ateşe verdi. Hamile kadın ve çocuğunu yakmak istediler. Kendisi komşusunun evine sığınmış. Ardından bitişik evin banyo duvarını kırıp ailesini kurtarmış. Sürekli mahalleyi terk etmemiz konusunda bizleri ölümle tehdit ediyorlar" dedi. Bölge siyasetçileri ise, gün boyu sağduyu çağrısı yaparak vatandaşları uyardı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...