Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit eşi, 'Gitme ne olur'

/ Kaynak: DHA
Şehit eşi, 'Gitme ne olur'

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Aydın'da şehit astsubay Üstçavuş'un eşinin cenaze töreninde söylediği sözler yürek dağladı.

AYDIN'da yakalamaya çalıştığı 2 yıldır aranan katil zanlısının, av tüfekli saldırısında göğsünden vurularak şehit düşen Astsubay Üstçavuş 35 yaşındaki Emrah Ünalan için İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehidin eşi ve annesi gözyaşlarına boğuldu. Tören sonrası şehidin cenazesi araca konulmak üzere omuzlara alındığında şehit eşi Gül Ünalan'ın, "Beni bırakamazsın, ne olur gitme" feryadı yürekleri dağladı.2013 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda 39 yaşındaki H.T., kendisinden boşanmak isteyen eşi Ümmühan Türkmen ile uzaktan akrabası da olan kayınbiraderi 49 yaşındaki Durmuş Türkmen'i yaraladı, kayınpederi 72 yaşındaki İbrahim Türkmen'i öldürdü. H.T.'nin yakalanması için de çalışma başlatıldı.
Şehit eşi, 'Gitme ne olur'

İki yıldır aranan H.T.'nin daha önce köy olan merkeze bağlı Eğrikavak Mahallesi kırsalında olduğu bilgisine ulaşan jandarma dün öğleden sonra harekete geçti. Sisli, karlı ve ormanlık bölgede pusu kurduğu belirtilen H.T., saat 17.00'de av tüfeğiyle ateş açarak Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan ile Uzman Çavuş İrfan Yüksel'e yaraladı. Kolundan yaralanan Uzman Çavuş İrfan Yüksel hastaneye kaldırılırken, göğsünden yaralanan Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan şehit düştü.
Şehit eşi, 'Gitme ne olur'

İL JANDARMA BAHÇESİNDE TÖREN
Aydın İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde Şehit astsubay Emrah Ünalan için bugün saat 10.00'da askeri tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Gül Ünalan, kızı 10 yaşındaki Eda Ünalan, tek çocuğu astsubay Emrah Ünalan'ı görmek için bir hafta önce Çorum'dan Aydın'a geldiği öğrenilen anne Safiye Ünalan ile Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Emre Furat, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, askeri yetkililer, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Yaralı Uzman Çavuş İrfan Yüksel'in tedavisi sürdüğü için törene katılamadığı öğrenildi. Törenin başlamasına kısa bir süre kala şehidin kızı minik Eda, olumsuz etkilenmesin diye bahçenin ön kısımdan uzaklaştırıldı. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Vali Ayyıldız, tören öncesi şehidin annesi ve eşine taziyelerini sundu. İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Emre Furat törende yaptığı konuşmada, "Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna verdiği binlerce şehitten biri olarak bugün aramızdan ayrılıyor. Aziz şehidin seni kaybetmiş olmanın verdiği acı, sonsuzdur. Önceki şehitler gibi bu vatanı yıkılmaz temelinin harcı olmuştur" dedi. Ardından şehit için dua edildi.
Şehit eşi, 'Gitme ne olur'

ŞEHİT ANNESİ "EDA DAHA ÇOK KÜÇÜK"
Tören alanından şehidin eşi Gül Ünalan'ın "Allah belasını versin. Beni de öldürdü. Artık iki şehidiniz var. Öldüm ben artık mutlu musunuz" feryatları yükseldi. Cenazesi omuzlara alınıp cenaze aracına götürüldüğü sırada, şehidin annesi Safiye Ünalan ile eşi Gül Ünalan, tabutun önüne geçti. Gül Ünalan'ın "Beni bırakamazsın, ne olur gitme" feryadı yürek burktu. "Gül ve Eda'yı bırakıyorsun. Eda daha çok küçük" diye bağıran anne Safiye Ünalan ise baygınlık geçirdi. sağlık ekipleri şehidin annesine müdahale edip sağlık durumunu durumu kontrol etti. Cenazesi cenaze aracına konduğunda şehidin eşi Gül Ünalan, annesi Safiye Ünalan ve cenaze aracının yanına getirilen kızı Eda Ünalan da gözyaşları içinde tabuta dokundu. Şehidin babası Naci Ünalan'ın Çorum'da olduğu ve cenazeyi beklediği öğrenildi. Cenaze aracına konulan şehit astsubayın cenazesinin önce karayoluyla İzmir'e, oradan da memleketi Çorum'a gönderileceği öğrenildi. Şehit Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan'ın Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Kargı Köyü'nde son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.


nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...