Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Büyük operasyon bizim işimiz!

Büyük operasyon bizim işimiz!

GÜNDEM Haberleri

Türk istihbaratı Suriye'den Libya'ya, Lübnan'dan Mısır'a kadar birçok ülkede kıskandıran operasyonlara imza atarak binlerce vatandaşımızı kurtardı.

Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki 38 bordo bereli askeri ateşin ortasından çekip alan Türkiye'nin yakın tarihi, tahliye başarılarıyla dolu. İşte, Türk istihbaratın operasyon kabiliyetini ortaya koyan o operasyonlar:
49 rehineyi getirdik: Terör örgütü IŞİD, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin aldı. Aralarında çocukların da bulunduğu rehineler, 101 gün sonra 20 Eylül 2014 tarihinde MİT operasyonuyla ülkeye getirildi. Batı medyası, kendi ülkelerine Türkiye'nin kurtarma operasyonunu örnek gösterdi.
Pilotlara sahip çıktık: Türk Hava Yolları'nda çalışan iki pilot, Lübnan'da 9 Ağustos 2013 tarihinde kaçırıldı. Pilotları rehin alan grup, Suriye'de alıkonulan 9 Lübnanlının serbest bırakılması talep etti. MİT özel bir birlik gönderip Lübnanlıları alıp Türkiye'ye getirdi. Ardından pilotlar kurtarılarak 71 gün sonra sevdiklerine kavuştu.
Sınırda nefes kestik: Kilis'te görev yapan Astsubay Özgür Örs, geçtiğimiz Ocak ayı başında Suriye sınırında kaçakçıların peşinden gittikten sonra kayboldu. Örs, 5 gün sonra MİT'in nefes kesen operasyonuyla kurtarıldı.
Habercilerden güzel haber: Gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun, haber yapmak için gittikleri Suriye'de tutuklandı. İkili 66 gün sonra kurtarılıp, 12 Mayıs 2012 tarihinde özel uçakla İran üzerinden Türkiye'ye getirildi. Milliyet gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün, 2013'ün Kasım ayında, haber için gittiği Suriye'de IŞİD tarafından kaçırıldı. 40 gün boyunca esir tutulan Aygün'ü MİT'e bağlı 8 kişilik tim Türkiye'ye getirdi. TRT muhabiri Metin Turan, Mısır'daki kanlı darbeden sonra 17 Ağustos 2013 tarihinde tutuklandı. Turan, dört ay sonra tahliye edildi.
Dünya kıskandı: Libya'da iç savaş çıktı. Türkiye, 2 Mart 2011 tarihinde 22 bin 617 vatandaşını burunları bile kanamadan tahliye ederek dünyayı kıskandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...