MGK'nın gündemi Şah Fırat

MGK'nın gündemi Şah Fırat

GÜNDEM Haberleri

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 2015'in ilk toplantısını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirdi.

Haber Merkezi ANKARA
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan toplantıda ilk ele alınan konu 'Şah Fırat' operasyonu oldu. Operasyonun gerçekleşme şekli ile ulusal ve uluslararası etkileri masaya yatırıldı. nbsp;
ABD ve müttefiklerle varılan mutabakat çerçevesinde, önümüzdeki haftalarda başlaması öngörülen eğit-donat faaliyetlerinin de ele alındığı toplantıda önümüzdeki ay kutlanacak Nevruz'a ve PKK'nın silah bırakma sürecine de değinildi. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'nın TBMM'de görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'yle ilgili bilgi verdiği bildirildi.
Toplantının gündem maddelerinden biri de 'paralel yapı'yla mücadele oldu. Kırmızı Kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne de giren 'paralel yapı'yla mücadele kapsamında atılan adımlar gözden geçirildi. MGK'da bir askerin şehit düştüğü Afganistan'daki saldırı ve Türkiye'nin ülkedeki çalışmaları da gündeme geldi. Türkiye'nin Afganistan'a desteğinin kesintisiz süreceğinin altı çizildi. nbsp;
Öte yandan, 7 Haziran seçimleri sebebiyle Anayasa gereği 7 Mart'ta görevlerini devretmesi gereken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da MGK'ya son defa katıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...