Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Yılmaz'dan '3 şehit' açıklaması

/ Kaynak: İHA
Bakan Yılmaz'dan '3 şehit' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bakan Yılmaz, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bir askerin 3 askeri şehit ettiği olayın ideolojik bir durum bulunmadığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi programa katılmak üzere karayolu ile Ankara'dan Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz, Sivas temasları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi'nde yapımı tamamlanan Ethem Sarılar Camii'nin açılış törenine katıldı. Yılmaz, törenin ardından burada cuma namazını kıldı. Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne geçen Bakan Yılmaz, çıkışta basın mensuplarının Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bir askerin 3 askeri şehit etmesi ile ilgili sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz, olayın kavga sonrası meydana geldiğini ve ideolojik olmadığını söyleyerek, "Doğubeyazıt'ta konuşlu 5. Hudut Alayı'nın 4. Hudut Bölüğü Fehmi Altınordu Hudut Karakolu'nda meydana gelen olayla ilgili alınan bilgilere göre olaya karışan dört personel de hudutta gözetleme için kullanılan 3 katlı beton gözetleme kulesinde görevli. Bunlardan saldırıyı yapan Piyade Çavuş A.B.G. bekar, Antalya nüfusuna kayıtlı. Vefat eden Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez bekar, Erzurumlu. Piyade Onbaşı Muhammet Can bekar, Kırşehirli, vefat etti. Piyade Akın Buluş bekar, Edirneli, vefat etti. İkinci ara kat dinlenme için kullanılmakta. Olay esnasında anılan personeller dinlenme bölümünde bulunmaktaydı. İlk bilgilere göre Uzman Çavuş Uğur Gülmez ile Çavuş A.B.G. arasında bir tartışma yaşandı. Bu tartışma kesinlikle ideolojik değil. Bunun üzerine Uzman Çavuş Gülmez tarafından Çavuş G.'ye ikazda bulunuldu. Bu ikaz üzerine müdahaleye içerlenen Çavuş A.B.G., Uğur Gülmez'i hedef alarak kendisine ait silahıyla seri konumda ateş açtı, ancak dar alanda diğer iki personelin de isabet alarak vefat ettikleri öğrenilmiştir. Saldırıyı yapan A.B.G., bölgede diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay hakkında 9. Kolordu Savcısı görevlendirilmiş, jandarma olay yeri inceleme ekibiyle adli ve idari tahkikata başlatılmıştır" dedi.

"EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ CEHALET"

İnsanın olduğu her yerde böyle beklenmedik olayların yaşanabileceğini belirten Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanın olduğu her yerde beklenmedik ve makul olmayan hareketler de beklenir. Bize düşen bunları minimuma indirmek, tepkiyi de makul seviyede tutmak. Karşı tepkiyi de makul seviyede tutmak. Bunun için de daha çok eğitim lazım. Çünkü en büyük düşmanımız cehalet."

Yılmaz, eğitim seviyesinin artmasını istediklerini, bunun için her ile üniversite yapıldığını, hatta bazı illere 2-3 üniversite yapıldığını belirterek, bu olayları ortadan kaldırmanın, azaltmanın yolunun cehaleti ortadan kaldırmak, eğitimi artırmak olduğunu söyledi.

Hayatlarını kaybeden Mehmetçiklere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Bakan Yılmaz, idari tahkikat neticelendirildiğinde kamuoyuna çok daha detaylı bilginin sunulacağını söyledi.

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...