Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehitler memleketlerine uğurlandı

/ Kaynak: DHA
Şehitler memleketlerine uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Piyade Çavuş Muhammed Can ve Piyade Er Akın Buluş'un cenazeleri Erzurum'da düzenlenen törenin ardından uçakla memleketlerine gönderildi.

İRAN sınırındaki Küçük Ağrı Dağı eteklerindeki sınır karakolunda Piyade Çavuş Ahmet Berk Girgin'in şehit ettiği Piyade Çavuş Muhammed Can ve Piyade Er Akın Buluş'un cenazeleri Erzurum'da düzenlenen törenin ardından uçakla memleketlerine gönderildi.
Olay, 26 Şubat günü saat 23.00 sıralarında Doğubayazıt Görkay Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir konuda çıkan tartışmadan sonra Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez tarafından uyarılan Piyade Çavuş Ahmet Berk Girgin, piyade tüfeği ile seri ateş etti. Dar alanda açılan ateş sonucu Erzurumlu Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez ile birlikte yanında bulunan Kırşehirli Piyade Çavuş Muhammed Can ve Edirneli Piyade Er Akın Buluş şehit oldu. Şehit olan askerlerin otopsileri Erzurum Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi'nde yapıldı.
Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez'in cenazesi karayolu ile memleketi Erzurum'un Horasan ilçesine götürülürken, diğer iki şehit için Erzurum Hava Meydan Komutanlığı'nda bugün sabah saatlerinde uğurlama töreni düzenlendi. 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, yüksek rütbeli subaylar ve askeri erkanın katıldığı uğurlama töreniyle şehit Muhammed Can'ın cenazesi Kırşehir'e, Akın Buluş'un cenazesi ise Edirne'ye askeri uçakla gönderildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...