Önce kendini yakmaya kalktı, sonra bakanla temel attı!

Önce kendini yakmaya kalktı, sonra bakanla temel attı!

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı'nın önünde kendini yakmaya kalkan vatandaş daha sonra Müezzinoğlu ile görüştü. Bakan, fakültenin temelini de o vatandaşla birlikte attı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bugün Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki programın ardından Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ne geçti. İlahiyat Fakültesi'nin temel atma törenine katılan sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu protokolde oturduğu sırada Balkan Yerleşkesi'ndeki Yaşam Merkezi'nde esnaf olan Şahbaz Şahin, elindeki benzini üzerine döküp yakmakla tehdit etti. Dört kez Yaşam Merkezi'nde yaşadığı sıkıntılarını anlatmak için Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmek istediğini ancak görüşemediğini anlatan Şahin, elindeki çakmakla kendisini ateşe vereceğini söyledi. Polis ekipleri ve korumaların müdahale ettiği Şahin, bakanla görüştürüleceği söylenince elindeki benzini ve çakmağı bıraktı. Polis ekiplerinin üstünü aradığı Şahin, daha sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanına gitti. Beraber bir süre oturarak sohbet eden Bakan Müezzinoğlu sıkıntılarının çözüleceğini söyledi.
Önce kendini yakmaya kalktı, sonra bakanla temel attı!
Temel atma töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, beyin ve gönül terine dikkat çekerek, alın teri söylemiyle Türkiye'nin geri kaldığını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, "Alın teri kutsaldır ama beyin teri ile gönül terini yok farz ettiğimizde boşluğa düşeriz. Bize hep alın terinin peşinde koşmaya sürüklerler. Kim sürükler, beyin teri dökenler sürükler o nedenle 100-150 yıldır millet olarak bir çok sorunu yaşadıysa, geri kalmanın bedelini ödediysek, hala geri kalmışlığın sıkıntılarını yaşıyorsak. Hala az önce esnafımızın sıkıntılarıyla geldiği durumu ifade etmek için bize burada o duruma gelmenin üzüntüsünü yaşıyor ve yaşatıyorsa bize alın teri kadar veya ondan daha önemli olanı beyin teri ve gönül terini unuttuğumuz içindir" diye konuştu.
Önce kendini yakmaya kalktı, sonra bakanla temel attı!
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendisini yakma eyleminde bulunan Şahbaz Şahin ile birlikte fakültenin temelini attı. Yapımı tamamlanan Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin de açılışını yapan Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra Balkan Yerleşkesi'nden ayrılarak Selimiye Vakfı toplantısı için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti.
Önce kendini yakmaya kalktı, sonra bakanla temel attı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...