47 bin öğretmen müjdesi! Seçimden önce açıklanacak

47 bin öğretmen müjdesi! Seçimden önce açıklanacak

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu verilmesini öngören tasarı TBMM'ye sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'dan atama bekleyen öğretmen adaylarına müjde! MEB'in her yılın Ağustos ayında yaptığı öğretmen atamasının gerçekleştirilebilmesi için TBMM Başkanlığı'na yasa tasarısı verildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzasını taşıyan tasarı ile MEB'e 47 bin yeni öğretmen kadrosu verilmesi öngörülüyor. Tasarı, 7 Haziran'da yapılacak seçimler sebebiyle Meclisin tatile girmesinden önce yasalaşacak. Şubat ayında 15 bin öğretmen ataması yapan Bakanlığın 47 bin yeni atamayla birlikte 2015 yılında toplamda 62 bin öğretmen ataması gerçekleştirmiş olacak.

ADAYLARDAN NİSAN BASKISI

Atama bekleyen öğretmen adaylarının bu kadrolara atamanın Nisan ayında yapılması için kulis çalışmalarına başladığı öğrenildi. Öğretmen adaylarının atamayı Nisan'da istemesinin sebebi ise KPSS puanlarının artık 1 yıl geçerli olması. Eğer Nisan'da atama yapılırsa öğretmen adayları 2014 KPSS puanıyla tercih yapacak. Ağustos'ta atamanın yapılması durumunda ise adaylar 4-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak KPSS'den alacakları yeni puanlarla tercih yapacaklar. Bu da yeni mezun olacak adaylarla birlikte tekrar yarışa girecekleri anlamına geliyor.
Gökhan KAYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...