İlk 16 madde tekrar mı görüşülecek?

İlk 16 madde tekrar mı görüşülecek?

GÜNDEM Haberleri

Pervin Buldan'ın İç Güvenlik Paketi'yle ilgili, "Bizim karşı çıktığımız ilk 16 madde tekriri müzakere yöntemiyle değişecek" sözleri tartışma çıkardı

TBMM Bürosu ANKARA
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın İç Güvenlik Paketi'yle ilgili olarak, "Bizim karşı çıktığımız ilk 16 madde tekriri müzakere yöntemiyle değişecek" sözleri tartışma çıkardı. AK Parti'nin cevabı gecikmedi. Buldan'ın sözlerini eleştiren AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu konuda kendilerine HDP'den somut bir öneri gelmediğini söyledi. 'İç güvenlik paketiyle ilgili herkes önerisini getirsin' dediklerini hatırlatan Ünal, "HDP ile gizli bir mutabakatımız söz konusu değil. Tasarıyı komisyona çekmeyi düşünmüyoruz. Partilerden gelecek önerileri Genel Kurul'da tekriri müzakere yöntemiyle yeniden değerlendirebiliriz ancak şu ana kadar gelen bir somut öneri yok" dedi. Ardından HDP'den yapılan açıklamada, AK Partiyle yeni görüşme olmadığı, Buldan'ın daha önceki görüşmeden bahsettiği belirtildi. Bu tartışma sürerken TBMM'de pakete ilişkin görüşmeler de devam etti. Tartışmalar arasında paketin 4 maddesi daha kabul edildi. Buna göre, polis meslek yüksekokulları polis meslek eğitim merkezine dönüştürülebilecek. Polis Akademisi Başkanı'nın 4 yıllık görev süresi sona ermeden önce de görevden alınabilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 36. madde de tasarıdan çıkarıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...