Adliye'de savcıyı rehin alan teröristlere operasyon

/ Kaynak: AA
Adliye'de savcıyı rehin alan teröristlere operasyon

GÜNDEM Haberleri  / AA

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınmanın ardından rehin alan teröristlere yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, teröristlerce rehin alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, iki teröristin de ölü ele geçirildiğini bildirdi.


Altınok, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 12.36 sıralarında iki teröristin adliyeye girdiğini, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına çıktığını belirtti.


Teröristlerin Savcı Kiraz'ı odasında rehin aldıklarını ifade eden Altınok, şu bilgileri verdi: nbsp;


"8 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız, başsavcıvekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adliye ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 8 saat boyunca sabırla, metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin aldıkları savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır.


Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen odadan silah seslerinin gelmesi sonucunda yapılmış operasyon sonucunda, Savcımız Mehmet Selim Bey ağır yaralı olarak Florance Nightingale Hastanesi'ndedir. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü ele geçirilmiştir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...