Başbakan'dan operasyon açıklaması

Başbakan'dan operasyon açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çağlayan Adliye'sinde yapılan operasyon sonrasında basın açıklaması yaptı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;
Olayı haber alır almaz ilgili yetkililer ile süratle konuya müdahil olundu. İstanbulda bütün emniyet alarma geçirildi verilen talimat iki boyutluydu. Birincisi Savcımız Kiraz'ın zarar görmemesi için her türlü çalışmanın yapılması, ikincisi de her hang ibir şekilde başka bir olumsuz senaryo halinde ise en etkin şekilde olaya müdahil olunması. 6 Saate yakın 20:24'e kadar her türlü yöntem denenmiş, teröre karşı çaba gösterilmiş ancak çabaler malesef karşılık bulmayıp aksine tam saat 20:24'te bir avukatın içeri ile temas halinde görüştüğü esnada silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz olaya derhal müdahil olmuşlar 20:25'te başlayan operasyon kısa zaman8da tamamlanmış, savcımız kısa zamanda hasteneye kaldırılmış. Biraz önce de Başhekrimimizin açıkladığı gibi Savcımız hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, eşi kendisi hakimedir ona da Allah'tan sabır diliyorum.


Bu anlar toplumların sınavdan geçtiği anlardır. Biz bu saldırıyı sadece Sayın Kiraz'a değil Türk yargısına, Türk demokrasisine ve Türk halkına yapılmış olarak görüyoruz. Buna karşı toplumumuzu bütün toplum kesimimizi sükunete ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Farklı siyasi görüş içinde olabiliriz bunları medeni olarak tartışırız. Ama şu anda kahraman bir Savcımızın şehit düştüğü bu saldırıda omuz omuza verme vaktidir. Bütün vatandaşlarımızı yargı mensuplarımızı ve bu anlamda bütün toplum kesimlerimize medyamızda teröre karşı mücadelede en etkin dayanışmayı göstermelerini rica ediyorum.

Savcımızı kurtarmak için büyük çaba sarfeden sonra da operasyonu yapan emniyetimize ve görevlilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Yoğun bir çalışma yapıldı, yayın yasağı uygulandı. Bu bütün dünyada uygulanan bir yöntemdir. Teröristlerin yaptığı propagandalara alet olmamak için alınan bir tedbirdi. Bu yasağağ uyan medya mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Ancak daha olayın ilk anlarında savcımızı kötü gösteren resimlerin süratle medyada, sosyal medyada yayınlanmış olması bizi bir kez daha üzüntüye sevk etmiştir. Özellikle böyle durumlarda sorumlu davranma ihtiyacı ile karşı karşıya bırakmıştır. Yine aynı şekilde önümüzdeki dönem kritik bir süreçtir, dönemdir. Seçim kampanyaları başlayacak. Türkiye yoğun bir siyasi kampanya başlayacak. Bu tür saldırılarla karşı karşıya kalmamız halinde bütün siyasi partilerin herkesin ortak bir cephede teröre karşı mücadelede olması ahlaki ve demokratik bir sorumluluktur.



Olayın seyri bakımından bütünüyle araştırılacak, ne tür tedbirler gerekiyorsa bundan sonrası için bunun da atılması talimatını verdik. İlk tespitlere göre silahın içeri bir avukat giysisi içerisinde sokulmuş olması, şimdiye kadar çok itina gösterdiğimiz bu tür avukatlarımıza gösterdiğimiz yakınlığın ve özgürlük alanının istismar alanının engellenmesi için ne tür adımlar atılması konusunu da hep birlikte ele almamız gerektiği bir husus olarak bakıyoruz. Bu günler büyük ülkeler toplumlar için sınav günleridir. Terör bir insanlık suçudur ve büyük beladır. Devletimiz, ülkemiz terör belasından son 30 yılda bir çok kez büyük kayıplar vererek çıkmıştır ancak her zaman teröre karşı mücadele azmini kaybetmimiştir. Önümüzdeki günlerde de bu dayanışmayı en iyi şekilde gösterceğimizden kimsenin şüphesi ve tereddütü olmasın. Tekrar çok değerli savcımız Kiraz'a rahmet, eşine, yargı mensuplarımıza taziyelerimi sunuyorum. Allah tekrar böyle günler göstermesin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...