Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avrupalı Türkler heyecanlı

/ Kaynak: AA
Avrupalı Türkler heyecanlı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya'nın Dortmund kentinde verdiği müjdeler, Avrupalı Türkler arasında sevinçle karşılandı.

Avrupalı Türkler aralarında, 'yurt dışında yaşayan vatandaşlar için dövizli askerlik bedelinin 6 bin avrodan bin avroya indirilmesi, yurt dışından getirilen araçların Türkiye'de kalış süresinin 2 yıla çıkarılması ve yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kayıt edilmeden kullanma süresinin iki katına çıkarılması' gibi yıllarca şikayetçi oldukları maddelerin de bulunduğu 10 müjdenin, kendilerinin unutulmadığına işaret olduğunu belirttiler. nbsp;

Dövizle askerlik bedeli ve araç, en fazla memnuniyet duyulan müjdeler oldu

Köln'de yaşayan seyahat acentesi sahibi Celal Onart, Başbakan Davutoğlu'nun verdiği mesajlara çok sevindiğini ve duygulandığını belirterek, "Gerçekten şu dönemdeki kadar Avrupalı Türkleri düşünen başka hükümet görmedik. Konuşma güzeldi, 10 tane arka arkaya müjde saydı Başbakanımız" dedi.

Dövizli askerlik bedelinin bin avroya düşürülmesi ve araçlarının Türkiye'de iki yıla kadar kalabilmesinin çok faydalı olduğunu ifade eden Onart, özellikle Almanya'ya ilk giden neslin araç meselesinden çok şikayetçi olduğunu dile getirdi.

"Erdoğan, vaatlerin hepsini yerine getirdi"

Köln'de aşçılık yapan Ahmet Biçer ise verilen vaatlerin gerçekleşeceğine inandığını belirterek, ''Unutulmamak çok güzel şey. İzine giderken arabamı bıraksam benim için çok güzel olacak. Arabamı orada bırakınca araç kiralamama gerek kalmayacak" dedi.

Emekli Cemal Aybay da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının yararlı olduğunu ifade ederek, özellikle pasaport harcının düşmesinin kendileri için çok güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Aybay ''İnkar etmemek lazım. Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı sırasında verdiği sözlerin hepsini yerine getirdi. Hastaneleri birleştirdi, tren yolu, havalimanlarının sayısını çoğalttı. Eskiden uçak bulamazdık Türkiye'ye gitmek için, şimdi her saat uçak buluyor ve gidebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Dortmund'da hangi müjdeleri vermişti?

Başbakan Davutoğlu, Almanya'nın Dortmund kentinde düzenlenen salon toplantısında yurtdışında yaşayan vatandaşlara yönelik 10 maddelik müjdelerini açıklamıştı. Müjdeler arasında, dövizli askerlik bedelinin 6 bin avrodan bin avroya indirilmesi, 217 avro olan pasaport harçlarının 100 avroya indirilmesi, telefonların Türkiye'de kayıt edilmeden kullanma süresinin iki katına çıkarılması, Türkiye'ye üç kişilik bir aile birlikte yapılan uçuşlarda yüzde 20 indirim yapılması (THY ile), yurt dışında yaşayan gençlere burs imkanı verilmesi ve gençlik köprüleri projesinin genişletilmesi, Avrupa'da doğum yapan her anneye çocuk yardımı yapılması, yurt dışında yaşayanlara seçilme hakkı verilmesi gibi maddeler yer alıyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...