19 şehirde operasyon

19 şehirde operasyon

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapıya darbe Konya'dan başladı. Haklarında gözaltı kararı verilen 66 kişi, "İşadamlarını tehdit ederek 'himmet' toplamakla" suçlanıyor

Cemaat'in 'para kasası' olduğu ve himmet karşılığında iş adamlarının davalarını usulsüzce kapattığı öne sürülen avukat M.O.'nun geçtiğimiz hafta gözaltına alınmasının ardından dün paralel yapının finans ayağı için düğmeye basıldı. 31'i Emniyet mensubu 66 kişinin yakalanmasına yönelik Konya merkezli olarak 19 şehirde başlatılan operasyonda, nbsp;eski YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Halis Çalış, Mevlana Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taşkekin ve eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün kardeşi Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele eski Müdürü Anadolu Atayün'ün de aralarında olduğu 43 kişi gözaltına alındı. nbsp;"Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak", "Soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek"le suçlanan şahıslar arasında çok sayıda iş adamının da bulunduğu, bazılarını yurt dışına kaçtığı öğrenildi. nbsp;
Operasyonda hakkında gözaltı kararı çıkarılan belirli kişilerin şirketleri "zimmetlediği" ve bu doğrultuda şirket sahiplerinden "himmet parası" tahsis ettikleri ileri sürüldü. İstenilen para alınamadığında ise iş adamlarının tehdit edildiği ve şantaj yapıldığı iddia edildi. Bu konuda, polise başvuran çok sayıda iş adamının ifadesine başvurulduğu belirtildi. Bazı dönemlerde yargı kararlarına müdahale edildiği, şüphelilerin, kendi lehlerine karar çıkarmak için bilirkişi heyetlerini "ayarladığı" ileri sürüldü.
Dosya çerçevesinde avukat M.O. ABD'ye gitmek için Konya Havaalanında, sekreteri F.N.P. ise Selçuklu ilçesinde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış, M.O. hakkında, "Fetullahçı terör örgütüne üye olma", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Adli görevi kötüye kullanmak", suçlamaları yöneltilmişti. F.N.P'nin aracındaki, 500 bin TL tutarındaki döviz, altın ve ruhsatlı tabancaya da el konulmuş, nbsp;patronu M.O'nun ise bunları "Gayrimenkul satışından ettiğini" söylemişti.
19 şehirde operasyon

KARDEŞ ATAYÜN GÖZALTINDA
Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan Anadolu Atayün sağlık kontrolleri sonrasında gazetecilerin sorduğu, "Hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz" sorusunu "Kolay gelsin" diyerek cevapladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...