Küçük Selen herkese örnek oldu

/ Kaynak: İHA
Küçük Selen herkese örnek oldu

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın gerçekleştirdiği etkinliğe katılan 3,5 yaşındaki Selen Şen herkesin ilgi odağı oldu.

TURMEPA'nın farkındalık, eğitim ve koruma projeleri kapsamında Akdeniz'e kıyısı olan 21 ülkede aynı zamanda gerçekleştirilen uluslararası "Akdeniz'i Temiz Tutalım", "Clean up The MED" Kıyı Temizleme Etkinliği için Deniz Temiz Derneği/TURMEPA öncülüğünde öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Bodrum merkezde bulunan Paşatarlası sahilinde kıyı temizliği yapıldı.


Temizliğe katılan üç buçuk yaşındaki Selen Şen, hemen hemen boyu kadar olan çöp poşeti ile sahilde dolaşarak topladığı çöpleri poşetine koydu. Sahilden geçen vatandaşların da fotoğrafını çektiği minik Selen, kendisine olan ilgiye aldırmadan sahildeki çöpleri toplamaya devam etti.


Bodrum'daki özel bir eğitim kuruluşunun öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra etkinliğe Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Yaman Olgaç ve dernek sekreteri Ethem Güzelgün katıldı.


Ethem Güzelgün düzenlenen etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada amaçlarının öğretmen ve öğrencilerle birlikte kıyıların ve denizin temiz kalmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Bugünkü amacımızda elbette Bodrum'daki denizlerin temiz kalması, kirletilmemesi ama aslında bu çevre kaynaklı, denizlerin kıyıdan kirlenmesini önlemek amacıyla farkındalık oluşturarak Bodrum halkına bir mesaj vermek niyetindeyiz" dedi. Paşatarlası sahilinde yaklaşık bir saat süren temizlik etkinliğinde cam şişeler, yiyecek ambalajları, plastik kapak gibi insanlar tarafından atılan çöpler toplandı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...