Erdoğan: Tehditlere değil hizmete oy verin

Erdoğan: Tehditlere değil hizmete oy verin

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, "Biz dağları delip, ovaları aşarak Şanlıurfa'yı suya kavuşturuyoruz. Birileri ise maalesef Van'da musluklardan kan akıtıyor" dedi.

Türkiye'yi il il gezmeye devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hizmete alınan 278 ayrı eserin açılışını yapmak için dün Şanlıurfa'daydı. Meydanı tıklım tıklım dolduran onbinlerce vatandaşa seslenen Erdoğan, seçimlerde rehavet var dediğinde Kılıçdaroğlu'nun, 'Cumhurbaşkanı konuşurken meydanları boş görüyor ondan öyle' dediğini belirterek, "Kılıçdaroğlu benim muhatabım değil ama Şanlıurfa'nın meydanı ortada. Şanlıurfa'nın meydanı böyle kalabalık görmüş mü?" diye sordu.
Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından satır başları şöyle: "Ben her temel atma törenine katılmam biliyorsunuz. Bugün bir istisna yaşıyoruz. Şehir hastaneleri benim sevdamdır. Şanlıurfa'ya bir şehir hastanesi kuruyoruz. Bugün Şanlıurfa şehir hastanesinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. 12 yıl Başbakan olarak millete hizmet ettim. Bu hizmetleri anlatmak benim hakkım. Biz şu ilkeyle çalıştık, 'İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır'. Eski Türkiye'de Şanlıurfa Havalimanı yoktu. Eski Türkiye'de bu güzelim yollar yoktu. Tabii burada bugün sizlerle Cumhurbaşkanınız olarak dertleşmek istiyorum. Ben sizin kardeşinizim, hizmetkarınızım, asla efendiniz değilim.
Biz dağları, ovaları aşarak, dağları delerek Şanlıurfa'yı suya kavuşturuyoruz. Birileri ise maalesef Van'da musluklardan kan akıtıyor. İşte bölücü terör örgütünün arkasında olduğu belediye bu, parti bu. Musluktan kan akar mı? İşte ülkeyi bunlar böldü. Bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttu. Kürt dediler, Arap dediler. Meydana çıkıyorlar, 'biz bölücü değiliz'. Ne bölücü değilsin? Bölücünün ta kendisisin.
Biz yaşatmak için mücadele ediyoruz ama ne yazık ki terör örgütünün arkasında olduğu zihniyet hala kanın, canın, tehdidin, tedhişin peşinde. Üstelik bunun adına da 'siyaset' diyorlar. Bu nasıl siyasettir Allah aşkına? Siyaset, terör örgütünün silahlarının gölgesinden çıkamamak mıdır? Siyaset, 6-8 Ekim olaylarında insanları sokağa döküp, 50 kişinin ölümüne yol açmak mıdır? Siyaset, daha dün Çağlayan Adliyesi'nde savcımızı şehit etmiş, canlı bombalarıyla milletimizi tehdit eden örgütle kol kola girmek midir? Siyaset, tek amacı bu ülkeye ve millete düşmanlık olan, Ermeni lobileriyle işbirliği içinde olmak mıdır?
Paralel devletmiş, nereden çıktı bu? İşte Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girdi. Burada tek devlet var ve Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki 'yakalayıp alacaklar bizi', hemen Amerika'ya, Pensilvanya'ya hareket ediyorlar. Bu mücadele sürecek. Bu can, bu tende oldukça, bu mücadele sürecek. Bu milleti bölenlere, ümmeti parçalamak isteyenlere prim vermeyeceğiz."

APRONDA DRİFTLİ KARŞILAMA
Yazarımız milli rallici Burcu Çetinkaya, otomobiliyle Erdoğan'ı GAP Havalimanı apronunda drift yaparak karşıladı. Kendisine birincilik kupasını hediye etmek isteyen Çetinkaya'yı tebrik eden Erdoğan, "Ama sen kazanmışsın. Haksızlık olur" dedi. Burcu Çetinkaya ısrar edince Erdoğan, kupayı cumhurbaşkanlığı müzesinde sergilemek üzere aldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...