Yalçın Akdoğan: Demirtaş kıblesini Nişantaşı'na çevirdi

Yalçın Akdoğan: Demirtaş kıblesini Nişantaşı'na çevirdi

GÜNDEM Haberleri

"Nişantaşı cemaatinin yanındasın, Beyaz Türk oldun. Medya patronları, sermaye ağaları senin yoldaşın oldu."

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Demirtaş'ın 'HDP ile Öcalan'ın bir ilgisi yok' sözünü hatırlatarak, "Yani 'Biz talimat almayız' demeye getiriyor. Peki talimat almazsanız bu heyet niye İmralı'ya gidiyor? Piknik yapmaya mı gidiyor? Yani Öcalan talimatını hiç iplemiyorsanız, sözünün bir kıymeti yoksa niye İmralı'ya gidiyorsunuz" diye konuştu. Demirtaş'ın Öcalan'ın silahı bırakma çağrısını boşa çıkarmak istediğini belirten Akdoğan, "Sözlü talimat verdi yapmadın, yazılı metin gönderdi yapmadın, imzalı metin gönderdi yapmadın, üç hafta Öcalan'ı takmadılar ve açıklama yapmadılar. Silahı bırakmak işlerine gelmedi, en sonunda mecbur kaldılar ve metni okumak zorunda kaldılar. Sen, İmralı'ya karşı Brütüs olabilirsin ama kimse bizden Erdoğan'a karşı Brütüs olmamızı beklemesin. Bizi kendinizle karıştırmayın" dedi. nbsp;
HDP'nin kıblesini Nişantaşı'na çevirdiğini, yeni bir ittifak içinde olduklarını ve orada da "PKK, Kandil, Öcalan" isimlerini geçirmediklerini belirten Akdoğan, "Bu tarafa başka bir görüntü veriyorlar. Neymiş efendim, Robin Hood'muş. Robin Hood fakirin yanındaydı, sen kimin yanındasın? Nişantaşı cemaatinin yanındasın, Beyaz Türk oldun. Medya patronları, sermaye ağaları senin yoldaşın oldu. Doğan Grubu'nun moderatörlerinden daha fazla ekrana çıkıyor Selahattin Demirtaş. Yani sunucu olsa bu kadar çok çıkmaz. Tam bir parlatma, imaj çabası" değerlendirmesinde bulundu. Akdoğan, Kürtlerin Türkiye'de "baraj" diye bir derdinin olmadığını, her zaman barajın üstünde olduklarını dile getirerek, baraj problemi yaşayanın HDP olduğunu kaydetti. HDP'ye seslenen Akdoğan, "Bu kadar mı Kürt var Türkiye'de? Senin beceriksizliğinle oldu, sen Kürtleri temsil edemedin" diyerek, asıl AK Parti'nin Kürtleri temsil ettiğini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...