Bütün dünya lanetledi…

Bütün dünya lanetledi…

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası toplumdan da Şanlıurfa Suruç'ta 32 gencin hayatını kaybettiği terör saldırısına çok sert tepki geldi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, saldırıyı kınayarak hiçbir gerekçenin sivilleri hedef almayı meşru gösteremeyeceğini bildirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de mesajında "Müttefikimiz olan Türk halkı ve hükümetiyle güçlü bir şekilde dayanışma içinde duruyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Uluslararası Af Örgütü, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius saldırıyı lanetleyip taziyelerini iletti. Katliamı kınayanlar arasında Mısır da vardı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedr Abdulati açıklamasında "Mısır, tüm dünya ülkelerinin, terörün kökünün kurutulması için omuz omuza vererek net ve güçlü bir duruş sergilemesinin gerekli olduğunu ifade etmektedir" dedi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ise saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başsağlığı mesajı gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...