Davutoğlu: Vurma yetkisi askerde ikinci emre gerek yok

Davutoğlu: Vurma yetkisi askerde ikinci emre gerek yok

GÜNDEM Haberleri

"PKK ve IŞİD'in eylemleri arasında paralellik var. Operasyonlar sürecek. Sınırda da her tehdide anında karşılık vereceğiz"

IŞİD'e düzenlenen hava operasyonuyla ilgili detayları, Başbakan Ahmet Davutoğlu paylaştı. Danıştay'ı ziyaretinin ardından soruları cevaplayan Başbakan, sözlerine son günlerde yaşananları değerlendirerek başladı. "PKK'nın ve IŞİD'in terör eylemleri arasında neredeyse paralellik var" diyen Davutoğlu şunları söyledi: "Maske takmaya devam eden DHKP-C ve bağlantılı örgütlerin sahneye çıktığını da görüyoruz. Bunun karşısında atıl kalmamız beklenemez. Bugün başlatılan operasyonlar noktasal değildir. Bu bir süreçtir. nbsp;
Bu sabah itibariyle silahlı kuvvetlerimiz, Suriye sınırında DEAŞ hedeflerini yüzde yüz isabetle ortadan kaldırmıştır. Güdümlü füzelerle hedefler vurulmuştur. Suriye sınırına geçme ihtiyacı hissedilmemiştir. Hissedilmiş olsaydı geçilirdi. Şu an itibariyle kim sınırımıza tehdit oluşturursa, talimat çok açık ve nettir. TSK'yı yetkilendirdik. İkinci bir emre gerek olmaksızın karşılık verilecek. Her an Suriye'nin üzerinde ve sınıra yakın bölgeleri gözetliyoruz. En ufak hareketlilik karşısında en şiddetli tepki gösterilecek. Şehit olan askerimize, polislerimize rahmet diliyorum. Katilleri mutlak suretle cezalandırılacaktır. "Bu tedbirlerin ABD ile yürütülen müzakerelerle hiçbir alakası yoktur. İncirlik'in açılmasıyla ilgili müzakereler, ayrı bir süreçtir. Şam yönetimine bilgi verildi gibi haberler görüyorum. Hayır, Türkiye kendi kararlarını Ankara'da alır ve uygular."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...