Davutoğlu-Barzani görüşmesi

Davutoğlu-Barzani görüşmesi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani ile telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonla ilgili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi. Görüşmede, Başbakan Davutoğlu, Barzani'ye, "PKK eylemlerine son vermedikçe her türlü tedbire başvurulacaktır" dediği öğrenildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA SORULDU

Davutoğlu şunları söyledi: Bugün sabah Sayın Mesut Barzani ile bir nbsp; görüşmemiz oldu. Sayın Barzani ile 1 saate aşkın, bir durum değerlendirmesi nbsp; yaptık. Ben kendilerine Türkiye'nin Kuzey Irak'ta özellikle operasyonun amaçları nbsp; ve çerçevesini aktarma imkanı buldum. Sayın Barzani, Türkiye'nin gerek DAEŞ ile nbsp; gerek PKK'ya yönelik operasyonlarının haklı temellere dayandığını ve bu çerçevede nbsp; Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler."
nbsp;
BARZANİ DE AÇIKLAMA YAPTI
nbsp;
Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile PKK arasında çatışmaların tırmanmaması için bugüne kadar elinden geleni yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyledi.
nbsp;
Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mesud Barzani, Türkiye Başbakanı'na, Türk Silahlaı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK mevzilerine yaptığı bombardımandan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.
nbsp;
Konu hakkında detaylı olarak konuşulduğu belirtilen açıklamada, Barzani'nin şu sözlerine yer verildi:
nbsp;
"Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Çünkü barış sorunların tek çözüm yoludur." Yıllar sürecek bir diyalogun, bir saat sürecek savaştan bile daha iyi olduğunun altını çizen Barzani, "Bundan dolayı Kürdistan Böglesi gerginliğin daha da artmaması için elinden geleni yapacaktır. Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur" dedi.
nbsp;
Daha önce barış sürecinin başarıya ulaşması için çaba sarfettiğini ve elinden geleni yaptığını vurgulayan Başkan Barzani, "Şimdi de bu gerginliği ortadan kaldırılması için elimden gelini yapacağını" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...