Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır Lice'de orman yangını!

Diyarbakır Lice'de orman yangını!

GÜNDEM Haberleri

Lice'de ormanlık alanda çıkan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve belediyeye bağlı itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Kayacık köyü yol ayrımındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, Güçlü, Duru, Arıklı, Ziyaret ve Dibek mahallelerindeki ormanlık alanlara sıçradı. Yangına, Orman İşletme Müdürlüğü ve belediyelere ait araçlarla müdahale edildi. Alevlerin saat 00.30 itibarıyla söndürüldüğü, soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Yangında, 200 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.
Bu arada yangının, bu bölgede dün bölücü terör örgütü tarafından bomba yüklü araç ve aynı noktada yere döşenen el yapımı patlayıcının infilak edilerek bir astsubay ve uzman jandarma çavuşun şehit edilmesinin ardından çıkan çatışmalar sebebiyle çıktığı değerlendiriliyor.
- Olay
Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek bazı araçların kontak anahtarını aldığı ihbarı üzerine olay yerine giden askerleri taşıyan aracın, kontak anahtarı alınarak patlayıcı yerleşleştirilen otomobil ile patlatılması sonucu 2 asker şehit düşmüş, 4 asker yaralanmıştı. Patlamanın yaşandığı bölgede jandarma ekipleriyle teröristler arasındaki uzun süreli çatışma yaşanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...