Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar sürüyor

/ Kaynak: AA
Terör örgütlerine yönelik operasyonlar sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

PKK, YDG/H, DAEŞ ile DHKP/C'nin aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yurt genelindeki operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

PKK, YDG/H, DAEŞ ile DHKP/C'nin de aralarında bulunduğu terör örgütlerine yönelik yurt genelinde devam eden operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat ve narkotik polisleriyle, Ulus'ta belirlenen adreslere, yaklaşık 500 polisin katılımıyla operasyon düzenledi. Operasyonda DAEŞ mensubu olduğu değerlendirilenlerin yanı sıra incelenmek üzere aralarında bazı yabancı uyrukluların da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.
- Antalya
Antalya'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde Kepez ilçesindeki Güneş ve Habibler mahalleleri ile Aksu ilçesindeki 25 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. nbsp;
20 kişinin yakalandığı operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ve bir tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın mahalle yapılanmasında görev aldıkları, kentte yol kesme ve araç taşlama gibi eylemlere katıldıkları öne sürüldü.
- Mersin
Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Tarsus ve Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinde, belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda biri pompalı olmak üzere 4 adet av tüfeği ele geçirildi.
- Erzurum
Erzurum'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. nbsp;
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Karayazı ve Tekman ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonda YDG/H ile örgütün köy ve mahalle yapılanmalarına üye 34 kişi yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
- Adıyaman
Adıyaman'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve merkeze bağlı köylerdeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi. İl Jandarma Komutanlığının da destek verdiği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyet müdürlüğüne götürüldü.
- Muğla
Muğla'nın Milas ilçesinde nbsp;terör örgütüPKK ile bağlantıları oldukları iddiasıyla 18 kişi gözaltına alındı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla 12 kişi yakalandı. nbsp;
Adreslerde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca ile çok sayıda örgütsel doküman ve malzemenin ele geçirildiği öğrenildi.
- Batman
Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H ve DAEŞ'e yönelik operasyonlar gerçekleştirdi.
Operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişiden 6'sının YDG/H, 3'ünün de nbsp;terör örgütüDAEŞ adına faaliyet yürüttüğü bildirildi.
Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.
- İzmir
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Çiğli ilçesi Güzeltepe Mahallesi'nde terör örgütlerine yönelik operasyon düzenledi. Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve Asayiş Şubesi ekiplerinin de destek verdiği operasyonlarda kentteki korsan gösterilere katılarak, organize ettikleri iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlarda ruhsatsız av tüfeği, tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlıların, hırsızlık, yağma, uyuşturucu gibi suçlardan kayıtlarının da bulunduğu belirtildi.
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Narlıdere ilçesinde düzenledikleri operasyon da ise Birinci İnönü Mahallesi'nde belediye otobüslerine saldırı ve yakılması olayına karıştığı tespit edilen terör örgütü PKK üyesi bir kişiyi gözaltına aldı. Belediye otobüslerine yapılan saldırıyla ilgili 2 kişinin ise arandığı bildirildi.
- İstanbul
İstanbul'da terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 117 kişiden 39'u adliyeye sevk edildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 117 şüpheliden 39'unun işlemleri tamamlandı. Doktor kontrolünden geçirilen 39 kişiden 25'i Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine, 6'sı Küçükçekmece Adliyesine, 5'i Büyükçekmece Adliyesine, 3'ü de Bakırköy Adliyesine gönderildi.
Bu arada, DAEŞ'e katılmak için Türkiye'ye giriş yaptıkları iddiasıyla yakalanan Çeçenistan ve Dağıstan uyruklu Rusya vatandaşları başta olmak üzere 38 yabancı uyruklu kişi ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Yabancı uyrukluların, işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...