Çelişkiler insanı Demirtaş

Çelişkiler insanı Demirtaş

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK'nın hain saldırıları sebebiyle eleştirilerin hedefi haline gelen Selahattin Demirtaş, kendisiyle çelişen açıklamalarıyla dikkat çekiyor.

Terör örgütü PKK'nın hain saldırıları sebebiyle eleştirilerin hedefi haline gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisiyle çelişen açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Suruç'taki katliamın ardından "Halkımız kendi güvenlik tedbirini almalı" diyerek Kürtleri silahlanmaya çağıran Demirtaş, TSK'nın Kandil'i vurmasının ardından barış çağrısında bulundu. HDP Eş Genel Başkanı, iki yıldır PKK'lıların ülkeyi terk etmemesine ses çıkarmadı, partililerin dağa çocuk götürmesine göz yumdu, her fırsatta ayaklanıp çözüm sürecini zehirleyen terör yandaşlarını korudu. Ardından da nbsp;"Silahsızlanmayı Cumhurbaşkanı engelledi" dedi. BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada Demirtaş, "Türkiye'nin Suriye'de bir hak iddiası olamaz. Orada Kürtler yaşıyorlar. Başka halklar da var elbette ve kendi yönetimlerini inşa etme hakları var" ifadesini kullandı. Aynı Demirtaş, Suriye sınırları içinde bulunan Kobani'nin düşeceğini görünce yandaşlarını isyana çağırıp, 6-7 Ekim olaylarına sebep oldu ve 50'nin üzerinde kişinin ölümüne yol açtı. Demirtaş aynı röportajda "Biz PKK'dan veya başka bir örgütten, hiç kimseden korkmuyoruz" dedi. Oysa seçimden sonra "Emanet oyların farkındayız" demiş, Kandil'den gelen "Emanet oy yoktur" açıklaması üzerine korkup çark etmişti. HDP Eş Genel Başkanı, hem "PYD ile Türkiye ortak hareket etmeli. IŞİD'e karşı da, güvenlikli bölge oluşturulması konusunda da..." dedi hem de güvenli bölgeye karşı çıktı.

TÜRK BAYRAĞI AÇARAK PROTESTO ETTİLER
Mimarlar Odası'nı ziyaret eden Selahattin Demirtaş, "Silahları tekrar bir daha susturalım. Öncelikle karşılıklı silahlar sussun, ölümleri durduralım. En acil olan budur" mesajı verdi. Demirtaş, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Merkezi'ni ziyaretinin ardından ise Türk bayrağı açan bazı esnaf tarafından protesto edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...