PKK operasyonunda 4 tutuklama

PKK operasyonunda 4 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Batman, Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 7 kişi yakalandı, 4 kişi tutuklandı.

Batman Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Sason Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince merkez ve Sason ilçesi ile Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütüne yönelik 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Kent merkezinde 2, Sason'da 7 ve Bismil'de 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Diğer 5 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Operasyonda şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 3 tüfek ve bu silahlara ait 35 mühimmat ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

MARDİN

Savur ilçesinde güvenlik güçlerinde Yayla Yanı ve Üçerli Mahallesi'nde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda Ş.A. ve G.G, Dargeçit ilçesinin Bahçebaşı ve Sümer mahallesinde ise Ş.İ ve Ş.Ç gözaltına alındı.

İfade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.A ve G.G, "terör örgütü üyesi olmak", Ş.İ ve S.Ç de "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...